Oranje Wit miste zondagmiddag op een haar na promotie naar de topklasse. Prinses Irene bleek in Venray te sterk: 16-18.
Oranje Wit miste zondagmiddag op een haar na promotie naar de topklasse. Prinses Irene bleek in Venray te sterk: 16-18. Foto: Rikus ten Brucke

Knop gaat om na deceptie (video)

Venray | De handen gingen na het laatste fluitsignaal vol ongeloof voor de gezichten. Er vloeiden tranen. De korfbalsters van Oranje Wit liepen zondagmiddag op een haar na promotie naar de topklasse mis en zochten troost bij elkaar. Prinses Irene uit Nistelrode was in sporthal De Wetteling met 16-18 te sterk en daardoor speelt de ploeg uit Leunen ook volgend jaar in de hoofdklasse.

Door Willem Menting

"Flink balen", zei aanvoerder Maureen Drabbels vlak na afloop stellig. "We hebben als team tijdens alle drie de promotiewedstrijden keihard geknokt. Tijdens de eerste twee duels waren we beter, maar het mocht niet zo zijn." Het eerste promotieduel werd door Oranje Wit met 16-11 gewonnen. Het tweede duel ging nipt verloren: 13-14. "Tijdens het beslissingsduel haalden zij ons tempo eruit en werden wat fysieker. Wij gingen daar in mee en dat was jammer."

Ook coach Edwin Griesheimer zag het duel uit zijn handen glippen. "We hebben nog twee wissels doorgevoerd om wat extra lengte in de ploeg te brengen, maar dat mocht niet baten. Doodzonde. We kunnen alleen maar trots zijn op de meiden. Ze hebben ontzettend hard gewerkt." Griesheimer toonde zich na afloop ook een sportieve verliezen. "Het zat in de eerste wedstrijd mee en in de tweede wedstrijd zat het flink tegen. In het derde duel misten ze zeker in de eerste helft veel kansen. Om heel eerlijk te zin hadden we na de eerste helft ook met vijf punten achter kunnen staan. Over drie duels was het net niet."

Edwin Griesheimer:
'We kunnen alleen maar trots zijn
op de meiden'

Drabbels vindt dat haar ploeg wel op het topklasse niveau thuishoort. "Op dat niveau kunnen we met deze ploeg wel wat moois neerzetten. We hebben ook genoten van deze wedstrijden. Er was ontzettend veel publiek en zij geven ons veel energie."

Ondanks de deceptie ging de blik weer vooruit. De veldcompetitie wordt komende maandag op tweede paasdag immers hervat en Oranje Wit heeft nog genoeg om voor te strijden. "De knop omzetten is niet lastig. Ons vizier gaat weer op het buitenseizoen. We willen iets moois neerzetten."

Griesheimer heeft een duidelijk doel voor de tweede helft van de buitencompetitie. "Promotie naar de topklasse. Daar zetten we nog steeds op in. Dat is altijd ons doel geweest voor dit seizoen. Ik denk dat de ploeg zich snel over deze teleurstelling kan heenzetten. Dan kunnen we weer verder werken aan ons doel."

Na acht wedstrijden staat Oranje Wit tweede met dertien punten uit acht wedstrijden. Koploper Rooi pakte vijftien punten uit evenveel duels. Oranje Wit neemt het maandag om 13.00 uur in Bladel op tegen hekkensluiter Bladella.

Oranje Wit-Prinses Irene 16-18 (9-9). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (4), Anne Weijs (4), Jessica Klaassens (2), Mandy Litjens (2), Steffie van Rooij, Dionne Drabbels, Maureen Drabbels en Janne Gellings.