Afbeelding
Foto:

PeelDancers succesvol op NK

ysselsteyn | Dansvereniging PeelDancers uit Ysselsteyn heeft met succes deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen in Landgraaf.

In totaal bestond het seizoen uit negen wedstrijden inclusief de Nederlandse kampioenschappen. Tijdens de toernooien worden er verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen.

Tijdens de wedstrijden kunnen de beste drie solistes en dansgroepen uit iedere categorie zich kwalificeren voor de Europese kampioenschappen op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei in Hanau (Duitsland).

Het NK begon uitstekend met een derde plaats voor de groep Shine, danseresjes in de leeftijd van 6, 7 en 8 jaar. Shine behaalde 210 punten en liet twee groepen achter zich. Jeugdsoliste Anne Konings kwam uit op 257 punten.

Gardegroep jeugd Divine kwam voor de eerste keer uit in de sportklasse en behaalde tijdens het NK 256 punten.

Modern dansgroep Vibe was in de hoofdklasse goed voor 271 punten en een vierde plaats.

De vereniging hield onlangs een dansfeestje, waarbij enkele kinderen zich al hebben aangemeld voor proeftrainingen. Voor die trainingen is aanmelden niet nodig. Daarnaast is de vereniging gestart met een tweede dance workout voor volwassenen die graag op eigen niveau dansen zonder competitie.

Dansvereniging Peel•Dancers bestaat niet alleen uit wedstrijdgroepen maar ook uit recreatieve groepen. De jongste danseresjes vormen het gardegroepje Twinkle in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Het zijn zes enthousiaste meisjes die op een spelende manier, garde leren dansen.

Daarnaast worden er ook lessen gegeven in de vorm van een dance workout en bootcamp voor jong en oud. Op 11 mei heeft de vereniging het jaarlijkse uitstapje. Met alle leden van de vereniging wordt het seizoen afgesloten met een activiteit en een etentje.

Vanaf 6 mei start het nieuwe seizoen met een viertal proeftrainingen. Iedereen vanaf 4 jaar die graag een kijkje wil komen nemen en mee wil doen, is van harte welkom.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website www.peeldancers.nl of via de Facebookpagina van DV Peel·Dancers. Zin om te komen dansen of interesse in een andere sportles? Neem gerust contact op via e-mail peeldancers@gmail.com om te informeren naar de mogelijkheden.