Grote vreugde bij de spelers van ActiveRooy na afloop van het kampioensduel.
Grote vreugde bij de spelers van ActiveRooy na afloop van het kampioensduel. Foto: ActiveRooy

Mannen ActiveRooy kampioen

Venray | Het mannenteam van ActiveRooy is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de derde klasse. In Sevenum werd het vierde team van Athos met 1-3 (10-25, 11-25, 19-25, 25-13) verslagen.

Door Dennis Stiphout

Het vormde een einde van een opmerkelijk seizoen voor de volleyballers uit Venray. Het eerste team handhaafde zich vorig seizoen in de promotieklasse, maar besloot uiteindelijk af te zakken naar de laagste (derde) klasse. "Het hele eerste team is vorig jaar gestopt", vertelt Rick Wienen. "Ik ben eigenlijk de enige die is doorgegaan. Het team dat vorig jaar heren 2 was, is dit jaar heren 1 geworden. Het verschil tussen die teams is erg groot."

De ploeg zag er weinig heil in om het hele jaar op het tandvlees te lopen en besloot daarom dit jaar in de derde klasse uit te komen. Eigenlijk ging dat vanaf het begin prima. "We hadden gehoopt dat het zo goed zou gaan, maar het niet direct verwacht", aldus Wienen. "De kwaliteiten binnen het huidige eerste team zijn heel erg divers. Sommigen volleyen al veertig jaar, anderen pas net. Door verschillende omstandigheden is het ook nog een hele kluif geweest om genoeg spelers op de been te krijgen. Op een gegeven moment stonden we met vierenhalve fitte speler aan de start. Oud-spelers van heren 1 hebben ons toen geholpen. We vroegen hen alleen als daar noodzaak toe was."

De prestaties waren vanaf het begin goed. "De sfeer was goed en er was vertrouwen. Zeker in de eerste helft van het seizoen ging het qua prestaties en opkomst van het team prima", blikt Wienen terug. "De problemen die we hadden qua ondertal zijn in de tweede helft van het seizoen gekomen doordat er het een en ander begon te spelen. Pas in de laatste drie wedstrijden waren we zo goed als compleet."

Het was het einde van een opmerkelijk seizoen

Dat was net op tijd, want afgelopen zaterdag stond zoals gezegd de kampioenswedstrijd op de rol. De heren van ActiveRooy moesten twee sets pakken om het kampioenschap definitief te bewerkstelligen. In de eerste set nam ActiveRooy al snel een voorsprong, maar die werd net zo snel weer ongedaan gemaakt. De koploper liep alsnog uit en won de eerst set vrij moeiteloos met 10-25. De tweede set was vergelijkbaar met de eerste. Ook nu werd de winst gemakkelijk binnengehaald: 11-25. Zodoende ging ActiveRooy de derde set ook nog vol voor de winst. De thuisploeg bood iets meer weerstand, maar ActiveRooy liet zien oppermachtig te zijn en won de set met 19-25. Het leverde links en rechts alvast de eerste felicitaties op. "Het was spannend. Dat was merkbaar en voelbaar. De eerste drie sets gingen vrij gemakkelijk, de laatste set verloren we, maar dat kwam ook wel door de euforie en het overmatig wisselen van spelers", aldus Wienen. De vierde set ging namelijk met 25-13 naar de thuisploeg uit Sevenum.

Direct na afloop kwamen de supporters het veld op om de mannen van ActiveRooy te feliciteren. Een prachtige afsluiting van het seizoen. Wienen weet nog niet wat er volgend seizoen, in de tweede klasse, gaat gebeuren: "Daar is nog geen enkel woord over gesproken. Ik verwacht dat we minimaal één team op de been kunnen houden. Iedereen is natuurlijk welkom om ons te komen versterken." Over het niveau: "Het is moeilijk te voorspellen. Ik heb zelf nog niet in de tweede klasse gespeeld. Als we de selectie bij elkaar kunnen houden, zie ik het hoopvol in."