St. Oda in actie voor voedselbank

Ysselsteyn | De leerkrachten Anja Geurts, Elianne Sweelsen en Elles Brauer hebben samen met de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool St. Oda uit Ysselsteyn het project Omgaan met geld afgerond.

Het is namelijk van groot belang dat kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Een van de onderdelen van het project was de voedselbank. Wekelijks zijn in de regio veel gezinnen afhankelijk van een voedselpakket. In Nederland groeien meer dan 400.000 kinderen op in armoede. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben onlangs een bezoek gebracht aan de voedselbank. Vrijwilliger Bert Timmermans heeft in het gebouw van de Voedselbank een rondleiding gegeven en daarna zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan. De kinderen van groep 8 hebben verschillende acties gehouden en hebben 425,78 euro bij elkaar gebracht. De kinderen van groep 7 hebben producten ingezameld en het resultaat was vijf volle dozen met voedsel. Voedselbank Limburg-Noord is blij met dit resultaat.

Meer informatie over de voedselbank is te vinden op www.voedselbanklimburg-noord.nl of stuur een e-mail naar voedselbanklimburgnoord@gmail.com. Wie de voedselbank wil steunen, kan een bedrag overmaken op rekening NL09RABO0116520949 te name van Stichting Voedselbank Limburg-Noord.