Orkest SjanTé uit Ysselsteyn toert op zaterdag 18 mei de hele dag door de regio.
Orkest SjanTé uit Ysselsteyn toert op zaterdag 18 mei de hele dag door de regio. Eigen foto

Steun Wensambulance

Ysselsteyn | Orkest SjanTé uit Ysselsteyn toert op zaterdag 18 mei de hele dag door de regio om geld in te zamelen voor Wensambulance Limburg. SjanTé bestaat uit zestien muzikanten uit Ysselsteyn en omgeving.

De tour van het orkest begint om 10.00 uur. Dan treedt SjanTé tot 12.00 uur op voor het oude stadhuis in Venlo op de Mark. Daarna reist het gezelschap door naar Roermond. Daar wordt van 15.00 tot 17.00 uur een optreden verzorgd in de kiosk op het Munsterplein. Het publiek kan dan tegen betaling een verzoeknummer aanvragen. Dit nummer wordt dan door SjanTé gespeeld. De tour wordt afgesloten met een slotoptreden vanaf 20.00 uur in de Smelehof in Ysselsteyn. Dat is tevens de thuisbasis van de band. Tijdens de avond, genaamd SjanTé & friends, zingen regionale en lokale artiesten samen met SjanTé enkele nummers. De band Lazy Chair bijt het spits af. De artiesten die vervolgens met het gezelschap optreden zijn Geert Pelzer, Gert Janssen, Suzan Spreeuwenberg, Ria Linders-Deters, Stef en Tamara Koonings, Coen Classens en oud-leden van SjanTé Robert en Mirjam. Heel misschien is er nog een extra verrassingsoptreden.

SjanTé bestaat uit zestien muzikanten uit Ysselsteyn en omgeving. Met muziek van pop en rock tot Duitse schlagers en Hollandse feestmuziek staat een optreden van SjanTé garant voor gezelligheid, muzikaliteit en sfeer voor jong en oud. SjanTé zet ieder feest op z'n kop, van dorps- of bedrijfsfeest tot carnaval en kermis.

Wellicht komt er nog een extra verrassingsoptreden

Tussen de optredens door vindt tijdens deze avond een veiling plaats van producten en diensten die door diverse sponsoren beschikbaar zijn gesteld zijn. Enkele veilingstukken zijn al toegezegd, zoals twee kaarten voor een concert van André Rieu (ambassadeur van de Wensambulance) en vier vrijkaarten voor Toverland. Ook kan er geboden worden op een optreden van SjanTé. De avond moet staan voor gezelligheid, muziek en dus de veilingitems. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel van de dag: de Wensambulance.

De tour begint in Venlo en eindigt via Roermond in Ysselsteyn

Wensambulance Limburg vervult onder het motto Uw wens in beweging wensritten voor mensen die ernstig ziek en bedlegerig zijn of terminale wensvragers waarbij regulier vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn. Ondanks het grote verdriet kan iemand door de vervulling van zijn of haar wens weer even genieten. Het gaat vaak om kleine dingen, momenten die voor velen vanzelfsprekend lijken. Een klein deel van de pijn kan voor even aan de kant worden gezet. Wat overblijft is een herinnering om voor altijd te koesteren. Maak met uw eigen herinnering aan een gezellige dag een herinnering voor naasten mogelijk.

Om veel geld in te zamelen voor de Wensambulance Limburg is de band op zoek naar sponsoren. Dit kan onder andere door producten of diensten beschikbaar te stellen voor de veiling.

Het is ook mogelijk om een donatie te doen voor de Wensambulance via SjanTé. Dat kan op rekeningnummer NL20 RABO 0159 3900 95 t.n.v. Orkest SjanTé, onder vermelding van Donatie Wensambulance.

Meer informatie over de actie is te verkrijgen via orkestsjante@gmail.com of het telefoonnummer 06-23305370. Ook online is meer informatie te vinden via www.orkestsjante.nl of op Facebook of Instagram.