Bram Vievermans in de achtervolging bij een speler van Schaesberg.
Bram Vievermans in de achtervolging bij een speler van Schaesberg. Foto: Simone Swinkels

Verlinden naar Venray (video)

Venray | Wie afgelopen zondag een blik wierp op het wedstrijdformulier van het duel tussen Venray en Schaesberg, moet zijn opgevallen dat Venray met een wel erg jeugdig elftal aantrad. Een zorg voor Frans Koenen, die volgend jaar graag een doelman en spits met ervaring ziet komen. Voor die laatste positie is de oplossing reeds gevonden: Koen Verlinden komt over van SSS'18.

Door Dennis Stiphout

Het zat trainer Frans Koenen afgelopen zondagmiddag in de voorbereiding op het duel met Schaesberg niet mee. Op het laatste moment viel Sander Lenders, verreweg de meest geroutineerde speler in de wedstrijdselectie, uit. De verdediger viel vlak voor vertrek naar het sportpark thuis en stootte daarbij zijn hoofd, waarna Lenders duizelig werd. Na controle bij de spoedeisende hulp kon er vervolgens niets worden geconstateerd. Koenen kan de ervaring van Lenders goed gebruiken. De oefenmeester zag eerder dit seizoen Frank Decker voortijdig vertrekken en mist Robert Willemse ook al een tijdje vanwege een blessure.

Tekst gaat verder onder de video

De jeugdigheid van Venray is terug te zien in de resultaten. "Als het even tegenzit, moet je zorgen dat je stabiel blijft", aldus Koenen voorafgaand aan het duel met Schaesberg. "Daar hebben we de laatste weken problemen mee. Normaal had je andere jongens, zoals Frank en Robert, die dat oppakten. Nu hebben we er moeite mee. Dat is gezien de leeftijd ook wel een beetje begrijpelijk, maar dan nog moet je door." Met het oog op volgend seizoen wil Koenen daar wel verandering in brengen. "Het lijkt me duidelijk dat je meer ervaring wilt. Ik ben dik tevreden over de selectie, maar wil er wel een spits en een keeper bij. Van deze selectie zullen er wellicht ook jongens gaan, dan moet je wel vervangers zoeken."

'Het lijkt me duidelijk dat je meer ervaring wilt'

Of dat laatste het geval is en om wie het dan zou gaan, kan John Beerkens (lid van de technische commissie van Venray) nu nog niets zeggen. Wel bevestigt hij dat de door Koenen zo gewenste spits binnen is: Koen Verlinden, die met SSS'18 jacht maakt op promotie naar de eerste klasse, speelt volgend seizoen op sportpark De Wieën. Over de keeperspositie lopen met meerdere kandidaten gesprekken, aldus Beerkens. VCH-doelman Bryan Roox is één van hen. Terug naar zondagmiddag dan. Venray had op het eigen sportpark weinig te duchten van Schaesberg. Ron Kleuskens zette de thuisploeg na een mooie individuele actie op voorsprong: 1-0. In het eerste bedrijf misten Bram Vievermans (oog in oog met de doelman) en Stef van Dijck (kopbal op de lat) voorts nog kansen. Achterin oogde Venray bij vlagen nonchalant in een eerste helft die zich verder kenmerkte door enkele opstootjes. Ook na rust sloeg Venray de klok, maar hadden Vievermans, Jeroen Vullings en invaller Armend Shala het vizier niet op scherp staan. Schaesberg creëerde nagenoeg niets.

Venray-Schaesberg 1-0 (1-0). 10. Ron Kleuskens 1-0.

Opstelling Venray: Stiphout, Wismans, Van Dijck, Koenen, Cornelissen; Rommen, Brinkman, Pelzer (89. Kersten); Vievermans, Vullings (70. Shala), Kleuskens.