Afbeelding
Foto:

Open dag in teken van Alpe d'Huzes

Wanssum | Op tweede paasdag, maandag 22 april, houdt Dekkers Tweewielers een open dag. De dag staat geheel in het teken van Alpe d'Huzes. Eigenaar Rob Dekkers doet op 6 juni mee en wil maar liefst zes keer naar boven gaan. "Ik houd wel van een uitdaging", aldus Rob Dekkers.

Dat Rob Dekkers Alpe d'Huzes gaat fietsen, is op zich geen verrassing. Zijn vader leed aan kanker en is daar dertien jaar geleden aan overleden. Zelf heeft hij acht jaar geleden, op nog jongere leeftijd, kanker gehad en overwonnen. "Ik heb ervaren hoe verschrikkelijk deze ziekte is en het spreekt voor zich dat ik initiatieven ondersteun die deze ziekte te lijf gaan. Daarom gaan we met het hele team zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze actie."

Vorig jaar opende Rob Dekkers zijn nieuwe fietswinkel in Wanssum. "Fietsen is beleven en dat stralen we ook in onze winkel uit", vertelt Dekkers. "Op tweede paasdag geven we daar een bijzondere dimensie aan door het KWF te ondersteunen."

Dat begint al met de verkoop van e-bikes. "Van elke e-bike die we vanaf nu in april verkopen, gaat 25 euro naar het goede doel. We hebben speciale bidons waarvan de volledige opbrengst naar Alpe d'Huzes gaat. Verder staat er een smoothiefiets. Daarmee maak je je eigen smoothie. Het fruit hiervoor is beschikbaar gesteld door Fruitwinkel van de Venn uit Bergen, ook voor het goede doel dus." De smoothiefiets, eigenlijk Sap&Trap-fiets, is ontworpen door Harold Jacobs en Bram Pijpers uit Blitterswijck.

De fiets is gemaakt van duurzaam hout en roestvrij staal. Het is eyecatcher die als doel heeft om mensen te inspireren meer te bewegen en met hun persoonlijke gezondheid bezig te zijn. Daarnaast zorgt het voor plezier en interactie tussen mensen. De Sap & Trap-fiets versterkt de ambitie van Noord-Limburg om in 2025 de Gezondste Regio van Europa te zijn.

De dag begint om 10.00 uur met een informatiebijeenkomst over e-bikes, gevolgd door een gratis e-biketraining waarbij je de fietsvaardigheden kunt verbeteren. Om 13.00 uur gaat Rob Dekkers zelf virtueel Alpe d'Huez beklimmen. "Om het gevoel van deze klim te krijgen", lacht hij. Kinderen kunnen de hele dag crossen op het parcours dat naast de fietswinkel van Rob Dekkers ligt. "Er staan voor hen gave mountainbikes klaar, maar de grotere kinderen kunnen ook een elektrische mountainbike testen. Daarnaast komt Smaken & Zo zorgen voor het eten (broodjes hamburger) en drinken (Kwaremontbier, bier voor kopmannen) tussen 12.00 uur tot 15.00 uur. Het open huis bij Dekkers Tweewielers is dan ook het ideale uitje voor op tweede paasdag.