Gebouw de Borggraaf, Venrays Museum.
Gebouw de Borggraaf, Venrays Museum. Foto: VM

Vrijdag 12 april

13:30Expositie wedstrijd InBeeld Venray - InBeeld 2019, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg!Op 29 maart a.s. opening vindt de opening van een van de voorrondes plaats in het Venrays Museum. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. U bent van harte welkom in het Venrays Museum, mgr. Goumansplein 1 te Venray

8:30Koningsspelen Venray - De jaarlijkse Koningsspelen vinden dit jaar in Nederland plaats op vrijdag 12 april.
Die dag opent wethouder Anne Thielen om 8.30 uur de Venrayse editie van de landelijke sport- en speldag voor kinderen op basisschool Coninxhof aan de Goudsmitstraat 9 in Venray. Na de opening gaat ze samen met de kinderen van de Venrayse basisschool genieten van een gezond ontbijtje, zodat de kinderen (ook van alle andere deelnemende scholen) daarna sportief aan de slag kunnen.

13:00Keizersveld Open - Op 12 april wordt voor de 19e keer in successie het Keizersveld Open Golftoernooi gespeeld op De Golfhorst.
Dit business-to-businessgolftoernooi kan worden gezien als het toernooi aan het begin van het golfseizoen waar golfminnende ondernemers de kans krijgen om hun handicap te verbeteren en hun netwerk te laten groeien. Op basis van een inschrijfgeld van euro 80 kan men zich als ondernemer met een golfhandicap inschrijven bij een van de organisatoren. Voor het inschrijfgeld krijgt men een startbewijs (zoals gemeld, 12 april, 13.00 uur), een hapje en drankje in de baan en sluit men af met een geheel verzorgde barbecue.
De organisatoren van het toernooi, Harrie Rongen (vanaf de eerste dag betrokken), Julian Hendriks (JDS bedrijfsautomatisering) en Ruud Janssen (Koenen en Co), worden vanaf dit jaar versterkt door Eddy Rongen (Rongen Tegels en Sanitair) als nieuwe mede-organisator.

13:30Museum De Keg geopend - De leerlingen van basisschool De Keg in Venray hebben deze week een groot kunstwerk gemaakt op het schoolplein. De vorm van het kunstwerk is gebaseerd op het molecuul dopamine.
De kinderen zijn twee weken geleden gestart met een kunstproject. Ze zijn begonnen met kunstbeschouwing en zijn ook individueel aan de slag gegaan. De werken van de kinderen zijn op de basisschool aan de Tinnegieterstraat 6 in Venray te bewonderen. Museum De Keg wordt vrijdag officieel geopend. Dan wordt ook naam van het kunstwerk op het schoolplein bekendgemaakt.

Zaterdag
13 april

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

19:00Opening gemeenschapshuis - Op zaterdag 13 april is het dan eindelijk zover. Na jaren van voorbereiding wordt dan om 19.00 uur het vernieuwde en uitgebreide gemeenschapshuis door Blitterswijck in gebruik genomen. Een afgevaardigde van de jongeren en de ouderen zullen gezamenlijk de naam en logo op de gevel onthullen. Daarna zal in de zaal het kunstwerk dat is gemaakt in opdracht van een werkgroepje met de familie van de overleden architect en verenigingsman Wilbert Ingenpass, onthuld worden. Na de openingshandelingen start om 21.30 uur het dorpsfeest met muziek van Afslag 7.

20:00Muziektheater Carmina Ludens - Op zaterdag 13 april organiseert Stichting Cultuurpodium Geijsteren een optreden van muziektheater Carmina Ludens. Dit muziektheaterkoor bestaat uit zo'n zestien zangers en enkele muzikanten. Zij brengen de voorstelling Hart dat luistert in de ingerichte St. Willibrorduskerk van Geijsteren. Aanvang 20.00 uur. Kijk voor meer informatie kijk op www.cultuurpodiumgeijsteren.nl

20:0010-jarig Jubileum VGT: Shop Till You Drop Venray - Het is maandagochtend en een groot warenhuis opent haar deuren voor een heel divers winkelpubliek. De moeder van een aanstaande bruid wil een leuke jurk kopen, de wereldreiziger zoekt de perfecte rugzak en in de lunchroom bestelt een klant de eerste kop koffie. Business as usual lijkt het; maar plotseling... VGT neemt je in deze show vol muziek en toneelspel mee in de perikelen die dan ontstaan. Een show vol humor, emotie en mooie momenten.

Zondag
14 april

10:00Bedrijvenronde Venray - De tweede editie van de bedrijvenronde in Venray vindt zondag 14 april plaats. Negen enthousiaste deelnemende bedrijven zetten hun deuren voor het publiek open, om te laten zien in wat voor unieke business zij zich bevinden. En iedereen die geïnteresseerd is om te komen kijken. is welkom, De toegang is gratis. Om 10.00 uur is de officiële opening bij Aandachttrekkers op de Hulst 20 in Oostrum. Wethouder Anne Thielen, Jan Jenneskens (de Gezondste Regio 2025) en Luuk Jansen (voorzitter Junior Kamer Venray) verzorgen daar de feestelijke aftrap. Vanaf 11.00 uur gaan de deuren van de andere deelnemers open, tot 16.00 uur.

Maandag
15 april

14:00Positief gezond blijven Venray - Maandag 15 april lezing Positief gezond blijven door Sandra van Schijndel. Aanvang 14.00 uur Kunstencentrum Jerusalem, Heuvelstraat 4 Venray. Introducés zijn. Welkom.

Dinsdag
16 april

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We laten de klanken vrij stromen en van daaruit ontstaat de mooiste muziek. De ene keer ingetogen en verstild, dan weer feestelijk en uitbundig.

Telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Doe eens vrijblijvend mee! Kijk voor alle info op de website van het koor www.koorvanditmoment.nl.

Leerlingen van De Keg werken aan een kunstwerk.
Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.