Zege mixteam TC Venray

Venray | TC Venray is op 7 april van start gegaan met de voorjaarscompetitie. Na vorig jaar gepromoveerd te zijn, verwacht de club nu een pittig jaar. Klassenbehoud is dan ook de doelstelling. Het team is nagenoeg hetzelfde gebleven, maar bij de dames is Amber van Dulmen vertrokken. Hiervoor zijn Rosil Hesen en Demy de Joode teruggekomen.

De eerste dag stond een thuiswedstrijd tegen Rapiditas uit Nijmegen op het programma. Er werd gestart met de damesenkels. Demy en Rosil namen deze voor hun rekening. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar moesten het afleggen tegen hun sterke tegenstanders. Voor Demy de Joode was het een mooi debuut voor Venray in de 2e klasse. Ze verloor helaas met 1-6 2-6 van Nirielle de Bakker. Voor Rosil Hesen was het na een periode van blessureleed een prima wedstrijd. Na een mooi gevecht werd het 3-6 3-6 voor Ivana Milosevic.

Hierna werden de herenenkels gespeeld door Tim Cornelissen en Wouter van der Waerden. Tim Cornelissen streed voor wat hij waard was, maar moet helaas zijn meerdere erkennen in Cedric Stanke, 3-6 2-6. Wouter van der Waerden speelde tegen Quinton de Palm. Van der Waerden won met 6-4 4-6 6-4.

Vervolgens stonden de dubbels op het programma. De damesdubbel werd gespeeld door Marleen Lensen-Custers en Nicole Boots. Zij namen het op tegen Resie Hoeijmakers en Ivana Milosevic. Lensen en Boosten wisten uiteindelijk via de supertiebreak in de derde set aan het langste eind weten te trekken: 4-6 6-3 10-5. Samen met Ron van der Wouw nam Wouter van der Waerden het op tegen de twee heren van Rapiditas. Met 2 close sets een goede overwinning voor TC Venray: 6-4 6-4. Hiermee komt de tussenstand op 3-3 en is er met de gemengd dubbels die nog komen van alles mogelijk.

Marleen Lensen-Custers en Ron van der Wouw namen de eerste mix voor hun rekening, Tim Cornelissen en Nicole Boots de tweede. De tweede mix wordt solide binnengehaald door Cornelissen en Boots: 6-3 6-2. De eerste mix is ook gespeeld. De eerste set ging met 7-5 naar TC Venray. De tweede set met 3-6 naar Rapiditas. In een supertiebreak werd met 10-8 aan het langste eind getrokken en is de eerste overwinning van het seizoen een feit. Hierdoor heeft TC Venray de eerste dag direct de maximale buit behaald. Een 5-3 overwinning op een team dat al jaren in deze klasse uitkomt.