Afbeelding
Foto:

Opening Mobile Home Parc Venray (video)

Oostrum | Wethouder Loonen en gedeputeerde Teunissen verrichtten vrijdagmiddag de officiële opening van Mobile Home Parc Venray. De locatie, die ruimte biedt aan maximaal 240 bewoners, is een initiatief van KAFRA Housing.

Mobile Home Parc Venray is een huisvestingslocatie voor maximaal 240 bewoners. De locatie bestaat uit 60 volledig uitgeruste en energiezuinige chalets voor twee tot vier personen. De luxe stacaravans zijn ruim bemeten en beschikken over een open keuken en gezamenlijke woonkamer. Elk chalet is volledig ingericht, energiezuinig (goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen) en heeft een eigen tuin en voldoende parkeergelegenheden. Deze huisvestingslocatie beslaat een terrein van ruim twee hectare en beschikt over groenvoorzieningen en voldoende ontspanningsfaciliteiten. De bewoners worden intensief begeleid door een professionele service- en beheerorganisatie die 24/7 aanwezig is op het park. Er gelden heldere regels en er is intensief contact met omwonenden en instanties. "We hebben in een hele korte tijd iets heel moois georganiseerd", vertelt Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force. "We hebben dit in samenspraak met omwonenden, een klankbordgroep en de gemeente Venray in 31 weken gerealiseerd. Wij vinden dit project een voorbeeld voor heel Nederland."

KAFRA Housing is een initiatief van Karolina Swoboda en Frank van Gool en komt voort uit OTTO Work Force. Het bedrijf is sinds 2018 actief en heeft inmiddels het LH Waalwijk (400 bewoners) en MHP Venray (240 bewoners) gerealiseerd. In Horst aan de Maas is LH Greenport voor 400 arbeidsmigranten in aanbouw. In de onmiddellijke nabijheid komt ook een KAFRA Food Corner (winkel en restaurant). De organisatie is inmiddels in gesprek met tientallen gemeenten in Nederland. KAFRA Housing heeft de ambitie om de komende vijf jaar huisvesting voor 20.000 arbeidsmigranten en andere spoedzoekers te realiseren. Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van de opening te zien. Deze uitzending terugkijken kan via het YouTube-kanaal van de tv-zender.