ATV Venray klaar voor seizoen


Venray | ATV Venray heeft in maart weer de jaarlijkse deelname aan het jeugdkennismakingsproject Sport meegedaan. Via dit project konden jongens en meisjes van de basisscholen kennis maken met de vele facetten van de atletieksport. In de gezamenlijke trainingen met de leden van de vereniging, werden onderdelen van lopen, springen en werpen beoefent.

Het aantal deelnemers aan dit project was dit jaar ongekend groot, namelijk ruim 25 jongens en meisjes. Het verheugt ATV Venray dat diverse kinderen besloten om lid te worden van de vereniging. Hierdoor en mede door de invoering van een andere vorm van jeugdatletiek voor de pupillen, namelijk de Atletic Champs, is het aantal pupillen binnen de vereniging in enkele jaren gestegen van ongeveer vijftien atleten naar ruim veertig kinderen van zes tot en met elf jaar. Overigens is ook het aantal jongens- en meisjesatleten van twaalf en dertien jaar flink toegenomen, in met name het laatste jaar. De jeugd richt zich op de deelname aan de landelijke baancompetitie 2019 waaraan zijn met vijf teams deelnemen en aan de regionale competitie.

Maar niet alleen voor de jongste jeugd werd een kennismakingsproject gestart in maart. In maart startte ook weer een beginnersgroep hardlopen voor dames en heren vanaf zestien jaar. Doel van deze groep is een conditie opbouwen of verbeteren zodat er na de startperiode een bepaalde afstand kan worden hardgelopen. Daarna kan met bestaande groepen en onder bekwame leiding de conditie verder worden opgebouwd binnen de vereniging.

Nu het voorjaar zijn intrede heeft gedaan, is dit mogelijk ook een stimulans om te gaan wandelen. ATV Venray kent sinds enkele jaren een wandelafdeling voor recreatief en conditioneel wandelen en nordic walking. Onder begeleiding worden verschillende wandelroutes afwisselend gewandeld. Andere sportievelingen kunnen terecht bij de triatlonafdeling. Wekelijks wordt er hardgelopen, gezwommen en gefietst, eveneens onder bekwame leiding. Aanmelden via atvvenray.nl. Er is een proefperiode van vier weken.

Ondanks al deze mogelijkheden tot sportbeoefening, richt ATV Venray zich ook op de toekomst. In maart is een gezamenlijke sessie gehouden over hoe de vereniging in 2025 er uit zal kunnen en of moeten zien. De belangrijkste conclusies van deze bijeenkomst in maart, worden in de jaarvergadering op maandag 15 april met de leden worden besproken. Meer info over ATV Venray kan worden verkregen via atvvenray.nl of info@atvvenray.nl.