Alles of niets voor Oranje Wit

Leunen | Op zondag 14 april staat voor de korfbaldames van Oranje Wit de spannendste wedstrijd van het seizoen op het programma. In een rechtstreeks treffen met Prinses Irene, dat om 13.30 uur in sporthal De Wetteling in Venray begint, wordt bepaald wie er volgend seizoen in de topklasse uitkomt.

De Leunse korfbalsters eindigden in de hoofdklasse als tweede, waardoor het een plekje in de play-offs om promotie naar de topklasse veroverde. Het eerste duel met de huidige topklasser Prinses Irene werd in De Wetteling in Venray overtuigend gewonnen (16-11); afgelopen zondag werd er nipt verloren in Nistelrode: 14-13. Aangezien het doelsaldo niet telt bij de promotiewedstrijden, staat er nu dus een derde duel op het programma.

"We zagen de wedstrijden tegen Prinses Irene vooral als een kans, we hadden niet het idee dat we móésten", aldus speelster Aniek Drabbels over het tweeluik met de Brabantse ploeg. "Nadat we zagen hoe het in het eerste duel ging, dachten we: we hebben misschien wel méér dan een kans. Gezien de verhoudingen zou het zelfs verdiend zijn om naar de topklasse te promoveren." De ploeg van coach Edwin Griesheimer kon het karwei na de ruime overwinning in eigen huis afgelopen weekend dus nog niet klaren. "We kwamen met 4-0 voor", begint Drabbels het verhaal van dát duel nog positief. "Gedurende de wedstrijd kwam er echter wat spanning in de ploeg en speelden er ook wat andere factoren mee. We hadden het geluk niet aan onze zijde en in de laatste tien minuten werd het rommeliger. Helaas verloren we met één doelpunt verschil. Met een beetje meer geluk hadden we ze nu ook kunnen pakken."

De vorige twee duels zorgen in ieder geval voor zelfvertrouwen bij de korfbalsters uit Leunen. "We hebben erg veel vertrouwen dat we zondag gaan winnen en naar de topklasse gaan. Het is wel even balen dat je nog een week langer door moet en je op moet laden voor het derde duel, maar promotie zou een hele mooie beloning zijn voor de energie die we erin hebben gestopt."

Ook voor de club zou promotie naar de hoogste korfbalklasse een boost zijn, erkent Drabbels. "Het kan wat extra's brengen voor de jeugd en de selectie die er nu staat. Dingen die we daar leren, kunnen we door laten sijpelen richting de jeugd. Ook voor speelsters zelf is het een mooie kans om zich verder te ontwikkelen."

Of dat gaat lukken, is zondag rond de klok van twee uur bekend. Mocht het duel in een gelijkspel eindigen, dan volgt een verlenging van twee keer vijf minuten. Wanneer er dan nog geen beslissing is gevallen, moeten strafworpen uitsluitsel bieden. "Maar we gaan er niet vanuit dat het zo ver komt. We willen het duel eerder beslissen", besluit Drabbels positief.