Trienekens weg bij vrouwen Venray

Venray | Trainer Jan Trienekens is per direct vertrokken bij het vrouwenelftal van Venray. De Venlonaar voert de te smalle selectie aan als reden voor zijn vertrek. De chemie tussen trainer en spelersgroep ontbrak daarnaast ook al een tijdje.

Trienekens: "De groep was zo klein geworden dat ik in de problemen kwam. Dat is geen nieuw verhaal, het leeft eigenlijk al twee jaar. We hadden een te kleine selectie, die versterkt moest worden met speelsters uit het tweede, derde en de jeugd. Dat riep wat weerstand op en uiteindelijk lukte het niet." Dat had volgens Trienekens zowel met het hoge niveau van de hoofdklasse als de motivatie van diverse speelsters te maken. De selectie bestond aanvankelijk uit zo'n twaalf speelsters. Het feit dat de selectie is uitgedund, heeft te maken met de blessures die diverse speelsters opliepen. De laatste weken raakten Yante Bos, Demi Stappershoef en Floor Tacken geblesseerd. "Je kunt gewoon niet met acht speelsters trainen als je in de hoofdklasse speelt.", aldus Trienekens. "Dat heb ik een week of vijf geleden al aangekaart binnen de club. Vorige week heb ik een gesprek gehad met de voorzitter (Peter Kerstjens, red.), waarin ik heb aangegeven niet op deze manier verder te willen gaan. De voorzitter zei dat hij het niet kon veranderen. Ik wil benadrukken dat we daarop op een goede manier uit elkaar zijn gegaan. Op 30 april hebben we nog een gesprek over enkele beleidsmatige dingen, ik ben dus nog niet helemaal weg."

Aanvoerster Lindie van der Steen geeft aan dat ook de chemie ontbrak: "Het liep eigenlijk al langer niet helemaal goed", aldus Van der Steen. "Ik vind dat we een beetje door een sleur zijn gegaan. De klik die we eigenlijk twee jaar terug wel hadden, was er sinds dit seizoen niet meer. Op de een of andere manier liep het niet met de kleine spelersgroep. Jan heeft zich daar ontzettend hard voor ingezet. Er zijn veel dingen voorgevallen, op een gegeven moment is het beter om uit elkaar te gaan."

Voorzitter Peter Kerstjens geeft aan achter de schermen hard bezig te zijn ervoor te zorgen dat het probleem van de krappe selectie volgend seizoen wordt verholpen. "Wij zijn zeker aan het kijken om de breedte van de selectie aan te vullen", aldus de preses. "Daar wordt hard aan gewerkt, evenals de gesprekken met een trainer die zich in de afrondende fase bevinden. Ik verwacht daarover uiterlijk begin mei uitsluitsel te hebben."

Over het vertrek van Trienekens zegt Kerstjens: "Jan heeft mij afgelopen week benaderd, ik heb daarop met hem een gesprek gevoerd. Hij gaf daarin aan dat het volgens hem beter was om terug te treden als hoofdtrainer omdat hij de groep niet meer optimaal kon motiveren voor trainingen en wedstrijden. Ik denk dat dit het beste besluit voor het team is."