Nipte zege hockeysters: 4-5

Berlicum-Venray 4-5 (3-2). Doelpunten Venray: Imke Huggers, Lotte Logtens, Franka van Beek, Stella Wientjens en Jans Manders.

Berlicum | In de vierde klasse wonnen de hockeysters van Venray nipt de uitwedstrijd in en tegen Berlicum: 4-5.

Tegen de nummer zes van de ranglijst kwamen de gasten al snel op een 0-2 voorsprong. Imke Huggers scoorde fraai de openingstreffer, waarna Lotte Logtens uit een strafcorner met een tip-in de stand verdubbelde. Na die goede openingsfase daalde het niveau bij de gasten. De passes kwamen niet meer aan en de gedrevenheid was ver te zoeken. Berlicum profiteerde dankbaar en boog de achterstand nog voor rust met drie treffers op rij om in een 3-2 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na een donderspeech van coach Gerjan van Alst in de pauze pakten de gasten de draad weer op. Na een interceptie en een fraaie actie bediende Lon van Alst op maat Franka van Beek die bij de tweede paal de gelijkmaker liet aantekenen. Niet veel later bracht Stella Wientjens Venray opnieuw op voorsprong: 3-4. De thuisploeg toonde net als in de eerste helft veerkracht en kwam enkele minuten later weer op gelijke hoogte. Met nog maar twee minuten te spelen, leken beide ploegen de punten te gaan delen. Het venijn zat echter in de staart. Na een overtreding op Lon van Alst bediende zij snel Stella Wientjens die op haar beurt Jans Manders in stelling bracht. Manders rondde de aanval doeltreffend af en bezorgde haar ploeg op de valreep de zege. Op zondag 14 april speelt Venray thuis om 12.45 uur tegen Nuth.