Afbeelding
Foto: paul poels 5D

Een kijkje in de keuken van de gemeente

Op zondag 14 april opent de gemeente haar deuren tijdens de Bedrijvenronde Venray. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen inwoners en geïnteresseerden een kijkje komen nemen in het gemeentehuis. Het thema is vitaliteit. Bewegen en gezond eten staan dus centraal.

U bent vast wel eens in het gemeentehuis geweest voor een paspoort of rijbewijs. Tijdens de Bedrijvenronde krijgt u de kans om ook de rest van het prachtige gebouw te zien. Laat u rondleiden en hoor alles over de historie van het gebouw. Of doe mee aan de fotopuzzeltocht en neem tussendoor plaats in de stoel van de burgemeester.

Vitaliteit

En behalve een kijkje achter de schermen, kunt u tijdens de Bedrijvenronde ook op allerlei manieren meer te weten komen over gezondheid. Of zelf actief meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Voor jong en oud, iedereen is van harte welkom!

Voor kinderen!

- springkussen

- fruitspiesjes maken

- Voetbalboarding

- knutselen

- fotopuzzeltocht

en nog veel meer!

Meehelpen tijdens de verkiezingen? Waarom zou je dat doen?

De gemeente doet rondom de verkiezingen een beroep op de hulp van vrijwilligers die de stembureaus bemensen en meehelpen met het tellen van de stemmen. Die hulp is en blijft hard nodig. Bij iedere verkiezingen weer. Maar waarom melden mensen zich eigenlijk aan om lid van een stembureau te worden?

Twee enthousiaste stembureauleden Jan Arts en Wilma de Rhoter aan het woord:

"Afgelopen verkiezingen was voor mij de eerste keer als lid van een stembureau, ik had eerder nog geen enkele ervaring", vertelt Jan Arts ,die tijdens de laatste verkiezingen als plaatsvervangend voorzitter in het stembureau in Ysselsteyn zat. Hij is van mening dat iedereen in onze samenleving een bijdrage mag (moet) leveren aan de gemeenschap. En daar hoort vrijwilligerswerk, zoals het bemannen van een stembureau zeker bij. Daarbij komt ook nog dat ik vind dat we als inwoners van Nederland blij mogen zijn om in en democratische samenleving te kunnen leven en dat er iets te kiezen is. Dan vind ik het ook normaal om een kleine bijdrage hieraan te leveren door in een stembureau te gaan zitten. Ik vond het in ieder geval erg leuk en leerzaam!"

Een ervaring die ook Wilma de Rhoter deelt. Zij is sinds vier jaar actief bij het mobiel stembureau, dit jaar voor de tweede keer als voorzitter. Wilma kwam via een enthousiaste collega in aanraking met het stembureau. Zij deed het werk al jaren met veel plezier en ze vertelde ook nog dat er een leuke vergoeding tegenover stond. "Via de gemeente heb ik me toen aangemeld en ik werd gelijk al opgeroepen om te komen helpen. Het was dit jaar voor de eerste keer dat we via e-learning een cursus moesten doen als voorbereiding. Dat was informatief en leerzaam. Inwoners in de gemeente Venray die zich betrokken voelen , zich willen inzetten om een dag te komen helpen bij de verkiezingen roep ik dan ook op om zich aan te melden bij de gemeente!"

Enthousiast!?

Ook enthousiast geworden? Neem dan contact op met onze collega's van team Verkiezingen via verkiezingen@venray.nl.