Collecte Goede Doelen Venray

Venray | Goede Doelen Venray houdt van dinsdag 23 tot en met maandag 29 april de vierde ronde van de jaarlijkse gezamenlijke collecte in Venray. De collecte in 2018 was een succes. Zo'n driehonderd collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen. In totaal is ruim € 77.000 opgehaald.

Alle inwoners ontvangen in de week voor 23 april een brief, waarin aangegeven kan worden welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Er kan daarbij gekozen worden voor een machtiging of voor de schenking van een contant bedrag in de bijgevoegde retourenvelop. De envelop wordt een week later weer opgehaald.

De goede doelen die deelnemen in Venray: Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Hersenstichting, Nederlands Brandwondenstichting, Nierstichting, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Reuma Nederland, Amnesty International, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal fonds kinderhulp, Maag Lever Darm stichting, MS fonds en het fonds Verstandelijk Gehandicapten. De collectanten zijn te herkennen aan de emmer die voorzien is van het logo van Goede Doelen Venray. De collectant kan zich legitimeren met een ID-kaartje van Goede Doelen Venray. Wie de collectant misloopt kan de envelop tijdens de collecteweek afgeven bij de Rabobank aan het Schouwburgplein 13. De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn te zien op goededoelenvenray.nl.