Marco Kroon (rechts) helpt Bram Jansen met de onthulling van de cheque.
Marco Kroon (rechts) helpt Bram Jansen met de onthulling van de cheque. Foto: eigen foto

Walk4Alzheimer

Venray | Student Bram Jansen uit Venray organiseerde samen met twee studiegenoten een sponsorloop voor Alzheimer Nederland. Het drietal haalde met de Walk4Alzheimer 3446,90 euro op voor de stichting.

De Walk4Alzheimer was het afstudeerproject voor Jansen en zijn studiegenoten. Tijdens zijn stage bij Gilde Opleidingen in Roermond heeft de CIOS-student het evenement op poten gezet. "Deze week werden we nog verrast op stage. Gilde Opleidingen vult het opgehaalde bedrag aan tot 4000 euro. Dat was natuurlijk een toffe verrassing."

Tijdens de Walk4Alzheimer liepen de drie organisatoren samen met 68 VeVa-studenten van het Gilde Instituut voor veiligheid Roermond van Scheveningen naar Zandvoort. De bepakking van de wandelaars werd onderweg vier keer verzwaard, omdat de ziekte van Alzheimer drie fases kent. "Na de eerste fase moesten de leerlingen houten balken meenemen. Daarna werd de bepakking verzwaard met jerrycans en een brancard. Tijdens de laatste fase werd alles weer verzwaard met boomstammen." De cheque werd uiteindelijk door Jansen en Marco Kroon, drager van de militaire Willemsorde, aan Stichting Alzheimer overhandigd. "Dat was een bijzonder moment. We hebben voor Alzheimer Nederland gekozen, omdat we veel mensen in onze omgeving kennen met deze ziekte. We hopen met ons sponsorbedrag een mooie bijdrage te leveren voor deze stichting. We zijn in ieder geval blij met het opgehaalde geld. Deze actie is zeker geslaagd."