Rob Arts overhandigt de cheque aan Colien Jacobs -van den Munckhof van Veldeke Venray.
Rob Arts overhandigt de cheque aan Colien Jacobs -van den Munckhof van Veldeke Venray. Foto: Rikus ten Brucke

Cheque prins Rob voor Veldeke

Venray | Prins Rob Arts van vastelaovesvereniging De Piƫlhaas reikte dinsdagavond samen met zijn adjudanten Berry Fransen en Twan Peeters een cheque uit aan Veldeke Venray.

De vereniging die zich inzet voor de Venrayse cultuur ontving 333 euro van het trio. "We vinden het belangrijk dat de Venrayse cultuur wordt bewaakt. We hopen dat ze het geld goed kunnen besteden", vertelt Arts enthousiast. Tijdens de prinsenreceptie ontvangen de prins en zijn gevolg traditiegetrouw veel bierpakketten en flesjes drank. "Vaak zoveel dat je het overzicht kwijt bent. We hebben daar met oud-prinsen over gesproken en toen besloten wij om het anders te doen. Op de uitnodiging voor de receptie hebben wij gevraagd om een bijdrage te geven voor een goed doel. Dat is uiteindelijk Veldeke geworden."

Veldeke is een vereniging die zich inzet om de belangstelling in de Venrayse taal en cultuurgeschiedenis levend te houden. Dat doet de stichting onder meer door lezingen en excursies te geven.

Arts kijkt met zijn gevolg terug op een geslaagde carnaval. "Het is echt heel tof geweest. We hebben ontzettend veel mooie dingen meegemaakt. Eigenlijk is het onbeschrijfelijk wat je in vijfenhalve week allemaal meemaakt. Al die indrukken zijn bijna niet te verwerken. Nog steeds word ik 's nachts wel eens wakker. Ik droom er nog steeds over. Het is geweldig geweest om prins te zijn, dat ik dit heb mogen meemaken is fantastisch."