Belangrijke winst Set Up/MVC'64

Avance-VC Set Up/MVC'64 2-3. Setstanden: 25-19, 20-25, 25-12, 24-26 en 14-16.

Sambeek | In de promotieklasse behaalden de volleybalsters van VC Set Up/MVC'64 in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten tegen Avance: 2-3. In de eerste set begon Set Up/MVC'64 uitstekend tegen Avance. Een voorsprong van 4-7 werd echter uit handen gegeven en via 12-12 nam de thuisploeg het heft in handen. Avance liep uit naar 18-15 en won met duidelijke cijfers de set: 25-19. De gasten namen met gedegen spel het initiatief in de tweede set. Na een voorsprong van Avance (5-1) draaide Set Up/MVC '64 de rollen om en via 7-11 en 11-18 stevende het team op de setwinst af. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 16-18, maar de winst ging naar de bezoekers: 20-25. In de derde set waren de gasten kansloos. Avance pakte via 7-4, 16-9 en 22-11 uiteindelijk royaal de setwinst: 25-12. In de vierde set toonde VC Set Up/MVC'64 veerkracht. Met degelijk spel, een goede passing en prima aanvallen werden veel punten gemaakt. Meteen werd een ruime voorsprong genomen van 2-6 en 7-12. In een zenuwslopende slotfase waarin Avance terugkwam tot 21-21 en 23-23 hield VC Set Up/MVC'64 het hoofd koel en behaalde de setwinst met 24-26. In de vijfde en beslissende set stond het combinatieteam bij het wisselen van speelhelft op voorsprong (5-8) en nam uiteindelijk drie punten mee naar huis: 14-16. Het combinatieteam uit Maashees en Meerlo kan zich op de slotdag van de competitie, zaterdag 13 april, op eigen kracht veiligstellen. In sporthal 't Brugeind in Meerlo ontvangt Set Up/MVC'64 nummer vijf van de ranglijst, VC Bravo. Het duel begint om 19.00 uur.