Volharding blijft koploper in derde periode

Erp-Volharding 2-2 (1-1). Doelpuntenmakers Volharding: Melvin de Klijn, Kas van den Bosch.

Erp | Tweedeklasser Volharding heeft zich afgelopen zondagmiddag op bezoek bij Erp hersteld van de zeperd tegen Sportclub Irene. Het elftal van trainer Johan Vullings kwam tot twee keer toe terug van een achterstand en nam een puntje mee: 2-2.

Er was ook slecht nieuws te melden. Tien minuten voor rust viel rechtsback Thomas Rijn aan Volharding-zijde uit met een zware blessure. De twintigjarige Rijn scheurde zijn achillespees finaal af en werd zondagavond al geopereerd. Volharding zal het zeker een half jaar moeten stellen zonder Rijn.

De gasten startten zonder doelman Job Vullings en Tim Brouwer, die beiden ziek waren. Eerste doelman Roel van Rens maakte na een kleine vier maanden blessureleed echter weer zijn rentree en ook Jip Verstegen stond voor het eerst sinds begin december weer in de basis. Volharding heeft hen hard nodig, want er staat een serie loodzware duels voor de boeg. Zo treedt Volharding nog tegen de complete top vier aan.

Het eerste gevaar van het duel kwam van de thuisploeg, maar Van Rens redde prima. Mark Blenckers kon even later na een steekpass van Nino Janssen vrij door naar het Erp-doel, maar hij wist de kans niet te verzilveren. In de zeventiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Ruud Hanenberg had aan de linkerkant vrij baan en hij liet Van Rens kansloos: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want zes minuten na de openingstreffer werkte Melvin de Klijn een voorzet van Blenckers bij de tweede paal met een sliding binnen: 1-1. Marc van Rens zag vervolgens nog een inzet op aangeven van Jip Verstegen gered worden door de Erp-doelman.

Er wachten nog loodzware duels

Ook na rust was de eerste kans voor Volharding. Blenckers schoot de bal rakelings naast. De thuisploeg kwam even later wederom op voorsprong. Van Rens werd met een prachtige lob geklopt: 2-1. Volharding zette de spreekwoordelijke bordjes wederom snel in evenwicht. Blenckers pegelde tegen de onderkant van de lat, waarna Kas van den Bosch de bal in het doel kopte en zo voor de 2-2 zorgde. De thuisploeg zette in het slot van het duel nog flink aan, maar Volharding hield stand. Daardoor blijven de rood-witten aan kop gaan in de derde periode. Komende zondag krijgt Volharding kans om op eigen veld revanche te nemen voor de nederlaag tegen Sportclub Irene. Op paaszaterdag staat in Overloon de derby met SSS'18 op de rol.