Veertig zorgbedden op Servaasterrein

VENRAY | Zorgaanbieder Dagelijks Leven gaat op de locatie van de boerderij op het terrein van Vincent van Gogh (VVG) in Venray een woonzorglocatie van twintig bedden bouwen voor ouderen met geheugenverlies en een Wlz-indicatie. Dat bevestigt het college van Venray op vragen van Bernie van Lierop van Samenwerking Venray.

Daarnaast loopt er een tweede onderhandeling met VVG om op het terrein nog een locatie met twintig bedden te bouwen, laat de gemeente Venray weten.
Van Lierop stelde de vragen omdat de uitbreiding tijdens de presentatie van de kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0 aan de orde kwam. Van Lierop: "Op een begeven moment werd gesproken over de bouw van 35 eerstelijns-zorgwoningen op het Sint Servatiusterrein. Deze opmerking kwam vanuit een huisarts. Verbazingwekkend was dat de kerngroep en andere partijen van deze ontwikkelingen geen weet hadden."
Het vergunningentraject blijkt al een heel eind op weg te zijn. Het bestemmingsplan hoeft niet worden aangepast. 'Verpleeghuiszorg en ouderenhuisvesting valt onder dezelfde bestemming als die voor VVG geldt', laat de gemeente Venray weten. 'Voor de nieuwbouw op de locatie van de boerderij is een vergunning aangevraagd. Voor het tweede initiatief is een aanvraag ingediend en deze vergunning wordt naar verwachting op korte termijn verleend'.
Tevens geeft het college aan dat de kerngroep gezondheidszorg Venray 2.0 er niet over is geïnformeerd. 'Wij informeren bij bouwinitiatieven de commissie ouderenhuisvesting. Voor nieuwe bouwinitiatieven zijn (nog) geen afspraken gemaakt met deze kerngroep'.

De wachttijd voor mensen die aanspraak maken op een woonzorgbed in de regio Noord- en Midden-Limburg (met Venray) blijkt op te lopen. Volgens de gemeente staan veertig Venraynaren op de wachtlijst. Bij hoeveel wachtenden daar spoed achter zit, is onbekend.