Aanvoerder Paul Jeurissen in duel met een speler van Blerick.
Aanvoerder Paul Jeurissen in duel met een speler van Blerick. Foto: Jolijn van Goch

Drukke weken voor de boeg

YSSELSTEYN | Het is begin april, links en rechts vallen al wat beslissingen en over ruim anderhalve maand begint de nacompetitie al. Derdeklasser Ysselsteyn moest vanaf afgelopen zondagmiddag echter nog tien (!) competitieduels spelen. De eerste daarvan werd verloren van Blerick: 0-3.

Door Dennis Stiphout

Klagen doet hij niet. Ysselsteyn-trainer Ruud Jenneskens legt zich neer bij het bomvolle competitieprogramma dat Ysselsteyn nog te wachten staat. Alleen al in de komende elf dagen staan er vier wedstrijden op het programma voor zijn team. De trainer had het ook liever anders gezien. "Je weet dat je dat elk jaar gaat krijgen in deze fase. In de winter rijgen de afgelastingen zich aaneen en nu spelen we in drie weken zes wedstrijden. Amateurploegen hebben daar geen groep voor, zo simpel is het", aldus Jenneskens over het volle programma. "Je krijgt dadelijk in de meivakantie twee inhaalrondes. Waarom? Schrap twee speelrondes in januari, dat scheelt je weer twee afgelastingen die er op gras toch wel gaan komen. Wij hebben er echter geen invloed op, je moet het doen met het schema dat er ligt. Daar moet je het beste van maken. Wij houden er in die zin rekening mee dat we niet altijd met dezelfde elf gaan spelen."

Het toeval wil dat dát afgelopen zondag tegen Blerick wel gebeurde. "Het was onder mijn leiding een van de eerste keren dat we dat toevallig wel deden", lacht Jenneskens daarover na afloop. De elf die vorige week zondag in Blerick heer en meester waren (het werd uiteindelijk 2-2), gaven afgelopen zondag totaal niet thuis. Het duel begon grimmig en arbiter Van Bree trok in de eerste drie minuten al twee keer geel. Na een klein kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Esam Doudouh werkte de bal van dichtbij binnen: 0-1. De thuisploeg creëerde daarna nagenoeg niets en ook Blerick werd niet echt gevaarlijk. Daar bracht Dennis Meho verandering in. De watervlugge aanvaller bekroonde een individuele actie met een doelpunt en verdubbelde zodoende de voorsprong voor de gasten.

'Misschien dachten we er toch te gemakkelijk over'

Jenneskens wisselde tweemaal in de rust en zag zijn ploeg getergd uit de kleedkamer komen. Na een vrije trap van Wout Gommers trof Willem Janssen van dichtbij in kansrijke positie de lat. Die treffer had het breekpunt in de wedstrijd kunnen zijn, maar dat bleef nu uit. Ysselsteyn kon de felle start geen vervolg geven en zag enkel Dennis Teunissen gevaarlijk worden; hij schoot de bal na ruim een uur spelen echter over. Een kwartier voor tijd gooide invaller Luca Willems het duel in het slot. Het was opnieuw Meho die een groot aandeel had in het doelpunt. Willems tikte binnen na een goede individuele actie van de vleugelspeler: 0-3.

Aanvoerder Paul Jeurissen toonde zich na afloop realistisch: "De beleving was er niet. Misschien dachten we er in ons achterhoofd toch te gemakkelijk over. Vorige week waren we beter en kregen we veel kansen. Dit keer hebben we gewoon verdiend verloren. Het is hard nodig dat we punten gaan pakken, we moeten onderin wegkomen." In dat kader heeft Ysselsteyn één voordeel: daar krijgt het de komende weken genoeg mogelijkheden voor.

Ysselsteyn-Blerick 0-3 (0-2).

Ysselsteyn: Swinkels; Van Dijck (46. Leeyen), Gommers, Koonings, Willem Janssen; Bouten, Martijn Janssen, Coopmans (46. Dinghs); Arts (56. Claessens), Jeurissen, Teunissen.