Wandelingen Venray met gids

Venray | Al bijna tien jaar is het Rooys Gidsen Gilde in Venray actief en begeleidt het wandelroutes door het centrum van Venray langs historische gebouwen, religieus erfgoed en andere bezienswaardigheden.

Op paaszaterdag starten de zaterdagmiddagwandelingen weer. Wekelijks vertrekt de gids om 14.00 uur vanaf het VVV-kantoor voor een wandeling door het centrum, waarbij de geschiedenis van Venray in al zijn facetten belicht wordt. De gids gaat verrassen met verhalen over gebeurtenissen en markante Venraynaren uit het verleden. Met het Rooys Gidsen Gilde kunnen ook nog andere wandelingen worden gemaakt, zoals de route De kerk in het midden. Deze bestaat uit drie elementen: een korte wandeling door het centrum met aandacht voor het culturele erfgoed, een bezoek aan de Grote Kerk met zijn unieke beeldenschat en de beklimming van de toren van de kerk vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Venray en omgeving.

Ook is er een wandeling over vak O op de begraafplaats Boshuizen. Hier ligt 'de geschiedenis van Venray' begraven. De oud-burgemeesters en raadsleden, leden van de Schaapscompagnie, priesters, broeders en zusters , bekende en onbekende Venraynaren , allen met een eigen verhaal. Die verhalen worden door de gids verteld tijdens deze boeiende wandeling. Tijdens de wandeling over het Annaterrein wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de Venrayse psychiatrie. En voor hen die eens echt willen genieten is er de culinaire route: een wandeling door het centrum in combinatie met een viergangendiner in verschillende horecagelegenheden, elk met hun eigen geschiedenis. Voor de jeugd biedt het Rooys Gidsen Gilde de interactieve route Jong Markant aan. Een ontdekkingstocht door Venray waarmee het Gilde in 2014 de eerste prijs won bij het door de Provincie Limburg gehouden project Kern met Pit. Met de tablet op stap en spelenderwijs de geschiedenis van Venray ontdekken.

Aanmelden kan bij de VVV aan het Mgr. Goumansplein 1 in Venray, telefoon (0478)510505.