Ingezonden


Is het gemeentebestuur de weg kwijt?

Er wordt door de overheid alles aan gedaan om te zorgen dat automobilisten hun aandacht bij het verkeer houden en zich niet af laten leiden door dingen die niks met het verkeer te maken hebben.

En toch plaatst gemeente Venray steeds meer reclameborden langs de weg. Zo zag ik plotseling bij een rotonde op de Zuidsingel een Led reclamebord staan. Prima in het zicht met de bedoeling je aandacht te trekken. En zodoende je aandacht af te leiden van fietsers en voetgangers die daar de weg over willen steken en voorrang van je moeten krijgen. Wanneer valt het eerste slachtoffer? Het plaatsen van Led en andere verlichte reclame borden laat ook zien dat de gemeente energiebesparing totaal niet serieus neemt en alleen maar aan de centen denkt.

Een forse huiskamer tv die een half jaar lang 24uur per dag aan staat gebruikt evenveel energie als een twee persoons huishouden. Deze led schermen zijn ontworpen om ook in de zon nog leesbaar te zijn en zijn (langs de A73 veel) groter dan een gewone tv. Hoeveel meer energie wordt er op die manier verstookt puur alleen maar om geld in het laatje te brengen van de gemeente en reclamemakers? Een andere reden om te twijfelen aan het verstandig besturen van het gemeente bestuur is de discussie betreffende een nieuwe Aldi vestiging.

De Brier schreeuwt al jaren om een publiekstrekker. De Aldi zou daar een prima plek kunnen krijgen. De Fixet hal staat al jaren leeg en inmiddels is ook de Peugeot garage leeg komen staan. En de Brier is voor klanten en leveranciers prima met de auto bereikbaar. Toch wil de gemeente de Aldi naar het centrum hebben. Er moet een huis, een speeltuintje en een waardevol schoolgebouw voor wijken. De gebruikers van dit schoolgebouw moeten een nieuw onderkomen zien te vinden. Voor de zangers van Sint Frans zal dat al niet meevallen. Omroep Venray zal er nog meer moeite mee hebben vrees ik.

En dan nog de kosten voor het verplaatsen van de studio. Zoiets doe je niet voor een paar Euro op een achternamiddag. Worden die kosten compleet door de gemeente vergoed? Het zal wel komen door dat ik er niet voor geleerd heb hoe het besturen van een gemeente werkt dat ik het allemaal niet snap.

Kees van Gestel, Venray