Afbeelding
Foto:

Joan Hinssen geëerd door bond

Venray | Honderden (oud) leerlingen op basisscholen in Venray beginnen te glanzen als ze de naam van Joan Hinssen horen klinken.

Al jaren en jaren staat Joan symbool voor het mogen leren spelen van een spannend kaartspel op school.

Zondag 31 maart werd de Venrayse door de Nationale Bridgebond onderscheiden voor haar niet aflatende bijzondere inzet voor Jeugdbridge. Voorzitter Jeugdbridge, Carla van Rooijen, reikte haar de bijzondere onderscheiding Touwtrekker uit. Een onderscheiding die eens in de paar jaar een persoon of organisatie ten deel valt die zich bijzonder ingezet heeft voor jeugdbridge.

Joan Hinssen zet zich al vele jaren in voor Jeugdbridge in de breedste zin des woords: zo brengt ze al vele jaren 7e en 8e klassers uit Venray en omgeving de eerste beginselen van het bridgespel bij. Dat daar af en toe de hersens bij kraken, hoort er bij.

Het heeft menig scholier geen windeieren gelegd. Daarvan getuigen ook weer het NK Minibridge en het NK Jeugdbridge paren dat op 31 maart in Utrecht plaats vond.

Maar liefst zestien pupillen en ex-leerlingen van Joan Hinssen vielen weer in de prijzen. Van minibridge, via de pupillen, de aspiranten tot en met de junioren: in alle klassen klonken prijswinnaars die nu of eerder de beginselen van het spel en het plezier in bridge van Joan mee gekregen hebben. Goud, zilver en brons kwamen mee terug naar Venray.

Joan sleept in haar enthousiasme ook vele andere bridge-begeleiders mee naar de scholen. Ook op landelijk niveau heeft zij jarenlang haar voetsporen afgedrukt. Zo zit ook het DNA van haar in de opleiding en training van jeugdbridgebegeleiders. Zij herschreef bijvoorbeeld de landelijk gebruikte methode Minibridge en voorzag dat van een handleiding voor docenten.

Jarenlang was zij een zeer actief lid van de Nationale Commissie Jeugdbridge. In de kernteams van Topbridge bij de Nationale Bridgebond is Venray rijkelijk vertegenwoordigd. Voor Joan Hinssen staat het plezier van de jonge spelers in het spel altijd voorop.

En dat haar en alle door haar opgeleide begeleiders heel goed lukt, blijkt uit het aantal jongeren met Venrayse roots dat, sommigen al hun studententijd voorbij, nog elke dag veel plezier aan dit kaartspel beleven. Zelfs op topniveau. Joan Hinssen: een ware Touwtrekker.