Afbeelding
Foto:

Jeugdbridgers bij NK in de prijzen

Utrecht | Tijdens het NK jeugdbridge en scholen-minibridge in Utrecht kwam Venray uitstekend voor de dag met veertien medaillewinnaars en alleen maar plaatsen in de top vijf.

Met serieus afspel en goede focus behaalden Anne Lutters en Jente Mous met hun nevenpaar Robin Brands en Daan Puyn de eerste plaats tijdens het Nederlands kampioenschap. Robin en Daan haalden met 70,98 procent tevens de hoogste score op dit toernooi. Het jongere broertje van Jente, Rens Mous, had met partner Fabian Mans ook succes, want zij harkten 56,98 procent bij elkaar.

Het nevenpaar Kevin en Mirre uit Bodegraven had echter boven de 63 procent gescoord en daarop werden ze naar de tweede plek gelift. Max Breedveld had met Timo Lammers met 59,66 een hele mooie score, zelfs boven Rens en Fabian. Dat gold ook voor nevenpaar Jasper en Finn met 58,09 zodat dit team uitkwam op 58,88 procent en daarmee net onder de nummers twee eindigde.

Nieuw in het toernooiveld de leerlingen van de Hommel die ook in september met bridgen zijn begonnen. De leerlingen Nienke Holtackers en Stan Deul uit groep 6 namen deel in een team met Jesse Aarts en Stijn van Mil. Dit viertal werd vijfde met een nette score van 52,82 procent.
Ook de pupillen, aspiranten en junioren namen de kaarten op, mede om zich in de kijker te spelen voor de bondscoaches die de komende periode moeten gaan bepalen welke spelers voldoende kwaliteiten hebben om zich te kwalificeren voor een plaats in het EK jeugdbridgeteam in de diverse leeftijdscategorieën.

De Venrayse jeugdspelers hebben goede zaken gedaan met in alle categorieën een derde plaats. Bij de junioren werden Youp Caris en Pim Dupont derde met 59,31 procent, bij de aspiranten Xavier Friesen met zijn partner met 59,44 procent en bij de pupillen broer Gabòr met partner met 63,03 procent. De Venrayse ereplaatsen kregen een nog mooier randje door de uitreiking van de NBB Touwtrekker, een onderscheiding die wordt uitgereikt als en sprake is van bijzondere verdiensten.

De NBB sprak hiermee de waardering uit voor de inzet en het enthousiasme waarmee in Venray het jeugdbridge al jarenlang wordt gestimuleerd en uitgedragen. De prijs in de vorm van een beeldje werd in ontvangst genomen door Joan Hinssen.

Op de foto van de winnaars: van links naar rechts Jente, Anne, Robin en Daan.