Legkippen uit stal voorkomt dwangsom van 50.000 euro

YSSELSTEYN | Claessens - Jenniskens Pluimveebedrijven B.V aan de Ysselsteynseweg moet voor 31 mei een stal met ruim 74.000 leghennen ontruimen om aan een dwangsom van 50.000 euro te ontkomen. De stal voldoet volgens de gemeente Venray niet aan de vergunningen.

Het gebouw is niet voorzien van een warmtewisselaar en ook een schoorsteen en luchtuitlaat ontbreken. De drie verzoeken van handhaving die zijn ingediend, honoreert de gemeente Venray. Op 12 september vorig jaar constateerde een toezichthouder gebreken aan de bewuste stal. Voor 15 februari diende eigenaar John Claessens een einde te maken aan de overtredingen. Toen op 26 februari uit controle bleek dat er niets aan de stallen was gebeurd, legde de gemeente Venray dwang op.
"We waren aanvankelijk van plan om de aanpassingen al te gaan doen in de nog volle stal", legt John Claessens uit. "Daar is uiteindelijk niet voor gekozen. We besloten de procedures af te wachten." De leghennen gaan begin mei naar de slacht. De afspraak met de slachterij is gemaakt. Als de stal leeg is, worden volgens Claessens de aanpassingen direct doorgevoerd.