Belangrijke punten voor Jumpers'76

Jumpers'76-BV Schijndel 73-64 (38-33). Topscorers Jumpers'76: Wouter Oosterbeek (18 punten), Dirk Laurense (17) en Jorik Wulterkens (11).

Venray | In de strijd tegen degradatie behaalden de basketballers van Jumpers'76 zaterdag twee belangrijke punten. In sporthal De Wetteling werd BC Schijndel met 73-64 verslagen. De Venrayse ploeg heeft nu twee ploegen onder zich in de tweede klasse. Een oude bekende, Peter Hoeijmakers (foto), behoort weer tot de vaste basis die het deze keer moest stellen zonder Roy Lucassen en Claudio Mendes.

In het eerste kwart begon de thuisploeg in een zone defense en hierop reageerde Schijndel door de bal snel rond te passen om zo de vrije man voor de afronding te vinden. Toen Jumpers'76 over ging tot een man-to-man defence hadden de gasten geen antwoord en sloot de thuisploeg met een sterk scorende Wouter Oosterbeek het eerste kwart af met vier punten voorsprong: 21-17. In het tweede kwart werd door een fraaie driepunter van Jorik Wulterkens meteen de toon gezet. Vervolgens waren het Dirk Laurense en Wouter Oosterbeek die samen goed de ring konden aanvallen door hun fysieke overwicht. Na een flow van acht Venrayse punten hielden de gasten de schade tot aan de rust beperkt: 38-33.

In het derde kwart nam de sterk spelende Wouter Oosterbeek het voortouw met een eerste treffer. Schijndel probeerde in de aanval vooral te scoren door middel van een blok te zetten op de speler met de bal. Door goed met elkaar te communiceren neutraliseerde de thuisploeg het gevaar. De teruggekeerde Peter Hoeijmakers begon zich steeds meer te manifesteren en pakte in de afronding zijn punten mee. De thuisploeg ging met een 59-47 voorsprong het laatste kwart in. In de slotkwart probeerde Schijndel meer druk te zetten op de bal om de passing uit het Venrayse spel te halen. Beide partijen scoorden in de slotfase beurtelings en bleef Jumpers'76 met negen punten verschil aan de goede kant van de score: 73-64.

Jumpers'76 speelt op vrijdag 5 april uit tegen Tantalus in Eindhoven, aanvang 21.30 uur. Foto Henk Lammen.