KidsParty jeugdclubs

Roermond | In het weekend van 13 en 14 april houden de Limburgse jeugdorganisaties JongNL, Scouting en IVN samen met natuurspeeltuin Kitskensberg de zevende editie van de KidsParty.

Onder het motto Een Kitskensberg vol geheimen gaan 1890 leden van JongNL, Scouting en IVN samen ontdekken, beleven en actief spelend bezig zijn in de buitenlucht in en om natuurspeeltuin Kitskensberg in Roermond. De deelnemers komen uit alle hoeken van Limburg, onder andere uit Venray. De kinderen gaan met bussen naar Roermond. De genoemde organisaties richten zich met veel succes op de georganiseerde vrijetijdsbesteding voor jongens en meisjes, in de leeftijd van vier tot achttien jaar. De organisaties werken vanuit een eigentijdse spelmethodiek, die erop is gericht dat kinderen en jongeren zichzelf ten volle kunnen ontplooien.

Tegelijkertijd kunnen ook de vele vrijwilligers zich daarbij verder ontwikkelen. Wekelijks spelen in Limburg ruim 15.000 kinderen bij één van de genoemde organisatie onder begeleiding van opgeleide vrijwilligers. Vooral het actief buiten spelen wordt door de organisaties gestimuleerd. Veel van de activiteiten die georganiseerd worden door JongNL, Scouting en IVN vinden plaats in de buitenlucht.