SSS'18 wint tweede periode

DAW-SSS'18 0-2 (0-0). Doelpuntenmakers SSS'18: Bas Joosten, Koen Voesten.

Schaijk | SSS'18 heeft zondagmiddag op bezoek bij DAW uit Schaijk de tweede periode in de tweede klasse gegrepen. Een mooie beloning voor de ploeg uit Overloon, die, met uitzondering van het verlies tegen Heeswijk, een ijzersterke serie neerzette.

De periodetitel is mooi, maar met nog zeven wedstrijden voor de boeg is SSS'18 ook nog volop in de strijd om het kampioenschap. Al na negentien minuten scoorde Koen Verlinden, alleen hij stond buitenspel en het doelpunt werd zodoende afgekeurd. Een tegenvaller voor SSS was het feit dat Wout Janssen na 24 minuten het veld moest verlaten. De wedstrijd ging voor rust op en neer.

DAW startte voortvarend aan het tweede bedrijf en SSS moest alle zeilen bijzetten. Toch wist de ploeg zich onder de druk uit te voetballen. Na ruim een uur spelen schudde Koen Verlinden zijn tegenstander van zich af en speelde Bas Joosten aan, die onberispelijk raak schoot: 0-1. Zes minuten later bolde het net wederom. Verlinden zag ditmaal Koen Voesten vrijstaan; hij speelde de bal onder de doelman van DAW door: 0-2.

Invaller Hendrik Verstraaten (die Janssen voor rust verving) kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. DAW probeerde het nog wel, maar SSS trok de overwinning over de streep.

"Die tweede periode is prettig, dat was ons eerste doel", aldus SSS'18-trainer Ruud Vermeer na afloop. "We proberen nu natuurlijk kampioen te worden. We moeten niets, maar willen wel heel erg graag. Ik denk dat als we vier of vijf duels winnen, we een heel eind komen."