De eenlingen trokken veel bekijks in de Dorpsstraat in Geijsteren.
De eenlingen trokken veel bekijks in de Dorpsstraat in Geijsteren. Foto: Simone Swinkels

Einzelgängeroptocht populair (video en fotoalbum)

Geijsteren | De vijfde editie van de Einzelgängeroptocht is zondagmiddag gewonnen door Robert Buckx uit Berg aan de Maas. De lustrumeditie van de eenlingenoptocht werd in Geijsteren gehouden.

Wim Kunen veroverde de tweede plek in zijn thuisdorp. Jan Hanssen uit Baexem completeerde het podium. Geijsteren telt normaliter 453 inwoners. Langs de route van 111 meter was het echter eens stuk drukker. Jeroen Visser, bestuurslid van de organiserende carnavalsvereniging De Keieschiéters, schat dat er zo'n 2500 mensen stonden te kijken. "Het was geweldig voor ons kleine dorpje. Onze Dorpsstraat straalt ook een hele pittoreske sfeer uit. Het was fantastisch om te zien. Alles is eigenlijk heel soepel verlopen."

Dat was onder meer te danken aan de inzet van zo'n vijftig vrijwilligers van De Keieschiéters. "Het was wel veel werk, maar dat was het dubbel en dwars waard. We hebben Geijsteren op de kaart gezet."

De Einzelgängeroptocht vindt jaarlijks plaats met halfvasten en wordt gehouden in een dorp met minder dan 1111 inwoners. Geijsteren heeft overigens een souvenir aan de stoet overgehouden. Hans Hirsch uit Kerkrade, een van de deelnemers, trok namelijk een witte streep zigzaggend over het wegdek van de dorpsstraat. Visser twijfelt of de witte strepen snel zullen verdwijnen. "Ik weet niet of hier sprake is van een slechte 1 aprilgrap, maar ik ben bang dat het moet slijten. We zijn inmiddels met L1 in gesprek om de verf op een ludieke manier te verwijderen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding