Blamage Volharding

Sportclub Irene-Volharding 3-2 (2-1). Doelpuntenmakers Volharding: Tim Brouwer, Melvin de Klijn.

Tegelen | Volharding heeft zich zondagmiddag van zijn slechtste kant laten zien. De tweedeklasser ging op bezoek bij rode lantaarndrager Sportclub Irene met 3-2 onderuit.

De ploeg van trainer Johan Vullings had een complete off-day. Het won geen duels en was met van alles bezig, behalve de wedstrijd zelf. Het treffen met de ploeg uit Tegelen begon nog voorspoedig. Na vijf minuten zette Tim Brouwer de gasten op voorsprong, maar daarna ging zo ongeveer alles mis wat mis kon gaan. Zeven minuten na de openingstreffer strafte Sierd Janssen uit een hoekschop weifelend optreden van Volharding-goalie Job Vullings af: 1-1. Op slag van rust ging Vullings wederom niet geheel vrijuit en maakte Lars Curvers de 2-1. Brouwer kreeg tussen beide Irene-goals door nog wel een kans, maar faalde.

Na rust leek Irene de voorsprong te vergroten. Volharding dwong niets af en had een strafschop nodig om langszij te komen. Melvin de Klijn werd neergelegd binnen de zestien en benutte de penalty zelf: 2-2. Aan de andere kant negeerde arbiter Verhaag uit Venray de vlaggende Volharding-grensrechter, waarna Ferdi Janssen de 3-2 aantekende. Die klap kwam Volharding niet meer te boven.