Venray verliest van nummer laatst (video)

Venray-De Valk 1-3 (1-0). Doelpuntenmaker Venray: Stan Kersten.

Venray | Eersteklasser Venray heeft zondag op eigen veld een fikse domper te verwerken gekregen. Hekkensluiter De Valk boekte op sportpark De Wieën zijn derde zege, en eerste uitzege, van het seizoen: 1-3.

Dat in het verleden behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst, bleek afgelopen zondag maar weer. Vorige week zondag won Venray in eigen huis nog ruim van middenmoter Wittenhorst, maar afgelopen zondag gaf de ploeg van trainer Frans Koenen met name na rust totaal niet thuis tegen de nummer laatst De Valk.
De tekst gaat verder onder de video

Na vier minuten leken de gasten al op voorsprong te komen, maar doelman Sam Stiphout wist de inzet van Josemar Makiavala met de voeten te keren. Niet veel later raakte Ron Kleuskens de lat. Na negen minuten viel de openingstreffer, toen Stan Kersten in het strafschopgebied knap weg wist te draaien en met een schuiver in de verre hoek de 1-0 binnenschoot. Venray was daarna de bovenliggende partij, maar zag De Valk in de loop van de eerste helft beter in het duel komen. Namens de thuisploeg kreeg Armend Shala nog een grote kans. Na rust kwam Venray weer voortvarend uit de startblokken. Invaller Bram Vievermans kon alleen op doelman Dennis Verhoeven af; die laatste kwam als winnaar uit de strijd. Enkele minuten later was het raak aan de andere kant. Stiphout schoot een te zachte terugspeelbal van Stef van Dijck tegen Makiavala aan: 1-1.

Diezelfde Makiavala was vijf minuten later wederom trefzeker. De oud-prof, die namens FC Eindhoven en RKC Waalwijk in de eerste divisie speelde, profiteerde van een lange bal achter de verdediging van Venray, omspeelde de uitgekomen Stiphout en schoot raak. Desalniettemin was er nog een half uur voor Venray om de achterstand om te buigen. Vievermans gaf Shala een niet te missen kans, die de bal van dicht bij het doel tóch over schoot. De Valk vergrootte even later de voorsprong. Venray mocht in het vervolg blij zijn dat het bij 1-3 bleef.

Trainer Frans Koenen: "Het was zeer zeker teleurstellend. Je weet dat de wedstrijden tegen de onderste ploegen moeilijke wedstrijden zijn. Ik vond persoonlijk dat het niet had gehoeven. In de tweede helft gebeuren er een aantal dingen die onverklaarbaar zijn. Als je ergens om mee wil doen dan moet je je in dit soort wedstrijden laten gelden."