Aan de Singel elke dag open

Venray | Sinds kort is Dagbesteding Aan de Singel in Venray zeven dagen per week geopend.

Aan de Singel is de eerste dagbesteding binnen Proteion die zeven dagen per week open is. Het verruimen van de openingsdagen komt voort uit de grote behoefte aan dagbesteding onder ouderen, óók in de weekenden.

Aan de Singel was voorheen al zes dagen per week open. Alleen op zaterdag nog niet. Omdat de wachtlijst lang werd en mensen aangaven behoefte te hebben aan de zaterdag, zijn de openingsdagen verruimd naar zeven per week. De openingstijden zijn net als door de week van 10.00 tot 16.00 uur.

Om de deelnemers een fijne dag te bezorgen worden er allerlei activiteiten gedaan. Deze zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van iedere deelnemer. In principe worden in het weekend dezelfde activiteiten gedaan als door de week. Op zondag krijgt de dag een extra feestelijk tintje, bijvoorbeeld met wat lekkers bij de koffie. Door Vullings is activiteitenbegeleider bij Aan de Singel: "Het fijne van het weekend vind ik ook dat je er meer voor de deelnemers kunt zijn, je krijgt geen telefoontjes en geen mailtjes en daardoor heb je ook minder administratieve bezigheden en meer tijd en aandacht voor de deelnemers."

Net als doordeweeks, is er ook in het weekend een verse warme maaltijd tussen de middag. Meestal wordt deze bereid door een vrijwillige kok, elke dag een andere die een eigen 'menu' verzorgt. Iedere dag staat er een professional klaar samen met een team van vrijwilligers om de deelnemers een fijne dag te bezorgen. Extra dagen open, betekent ook behoefte aan extra vrijwilligers. Vooral voor de weekenddagen. belangstelling? Neem contact op via Proteion Welzijn, e-mail welzijn@proteion.nl of via telefoon (088)8500000.