De leerlingen van basisschool St. Oda uit Ysselsteyn liepen voor het goede doel.
De leerlingen van basisschool St. Oda uit Ysselsteyn liepen voor het goede doel. Foto: Jolijn van Goch

Wandelen voor water (video)

Ysselsteyn | Leerlingen van basisschool St. Oda uit Ysselsteyn hebben afgelopen donderdag geld opgehaald met de sponsorloop Wandelen voor Water. In totaal haalden de kinderen 2621,83 euro op voor het Stichting Namelok uit Sint Anthonis.

Het geld dat de kinderen inzamelen gaat dus naar Stichting Namelok van Ferdi en Inge Verberk uit Sint Anthonis. De stichting is in 2015 opgericht en heeft als doel de leefsituatie van diverse gemeenschappen in Kenia te verbeteren. Dit door het realiseren van waterputten. Met het opgehaalde geld kan Stichting Namelok twee waterpompen realiseren.
Tekst gaat verder onder de video.

Het startschot van de sponsorloop Wandelen voor water werd om 12.30 uur gegeven door locatieleidster Debby Broeren. De kinderen van groep 7 en 8 lopen zes kilometer met zes liter water in een rugzak, vergelijkbaar met hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Voor de jongere kinderen zijn de afstanden aangepast aan hun leeftijd.

Wandelen voor Water is een landelijk evenement; in totaal doen er bijna zeshonderd scholen uit het hele land mee. Dit jaar koppelt de school Wandelen voor Water aan het Jeeloproject van dat moment Omgaan met de natuur. Het evenement is de opening van het laatste Jeeloproject van dit schooljaar. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van de sanitaire- en drinkwaterproblemen in de wereld en geld inzamelen voor deze problemen.