Afbeelding
Foto:

Alice gastvrouw Ghana-centrum

Venray – De 56-jarige Alice Mensah uit Venray is vanaf de opening van het belevingscentrum Ghana in het Wereldpaviljoen Steyl de gastvrouw die iedereen begroet en welkom heet. Niet elke dag lijfelijk, maar via de virtual reality-experience.

In het Wereldpaviljoen maken de bezoekers na medio april kennis met Ghana door onder andere een bijzondere virtuel reality-ervaring. Deze 360 graden beleving van Marijn Poels begint met de begroeting van Alice Mensah. Afgelopen weekend werden die begroeting opnames gemaakt van de Venrayse in het Wereldpaviljoen door Wim Wijnhoven van Audica Video uit Blitterswijck.

Alice Mensah is geboren in Kumasi, een van de grote steden van Ghana. Ze werd verpleegkundige en ging werken in het Academisch ziekenhuis in Accra. In deze stad werkte als leken-missionaris/ontwikkelingswerker ook Peter-Paul van Keijsteren uit Oirlo. Die was actief in een tehuis voor straatkinderen.

De twee ontmoetten elkaar en het klikte. Eenentwintig jaar geleden trouwden ze in Ghana. "Dat was een groot feest", zegt Alice Mensah. Enkele jaren later schonk ze in Ghana het leven aan een drieling: Keith, Ida en Sebastiaan.

Toen de drieling vier jaar was, verhuisde het gezin Van Keijsteren-Mensah naar Venray. "We zijn naar Nederland verhuisd voor onze kinderen zodat ze hier goed onderwijs kunnen volgen", aldus Alice Mensah, die zelf een 40 uur werkt bij een logistiek bedrijf in Blerick.

Ze vindt het erg leuk dat in het Wereldpaviljoen nu aandacht wordt geschonken aan haar geboorteland en dat zij in de VR-experience optreedt als gastvouw, "De bezoekers maken hier kennis met mijn prachtig land, de dorpen, de markt en de school. Het is een hele belevenis", aldus Alice Mensah, die graag de traditionele jurken van haar land draagt.