Kwiek-speler Ahmed Ammi gooit de trucendoos open, dit keer in duel met Rob Houwen. Foto: Jolijn van Goch

Dit keer géén eindsprint

Oirlo | Even leek SVOC'01 zondagmiddag een déjà vu te beleven. Vorige week zondag speelde de vijfdeklasser in Venlo namelijk met 3-3 gelijk tegen Kwiek Venlo. Afgelopen zondag kwam Kwiek op bezoek in Oirlo en stond het een klein kwartier voor tijd 2-2. Dit keer zat er geen punt in: de gasten gingen er alsnog met de overwinning vandoor: 2-4.

Door Dennis Stiphout

Het was een vrij opmerkelijk beeld, zondagmiddag rond twee uur in Oirlo. Ahmed Ammi, tot voor ruim vijf jaar terug als profspeler nog actief in de mooiste voetbaltempels van ons land, werkte namens Kwiek Venlo zijn warming-up af op sportpark De Heesakker. Het kan verkeren. De oud-prof maakte met name bij VVV-Venlo furore en had als back de taak om spelers als Jeremain Lens en Luis Suárez af te stoppen. Afgelopen zondag stond hij als aanvaller tegenover Mark Claessens. Het lukte de back van de Tricolores aardig om Ammi aan banden te leggen. Dat had ook te maken met Ammi zelf. De vleugelverdediger, die er in zijn profcarrière nogal eens een rush uitgooide, zocht vlak voor rust zichtbaar vermoeid contact met het SVOC-publiek: "Ik ben ook al 38, hè."

Waar Ammi niet trefzeker was, was Danny Houwen dat aan de andere kant wel. De aanvaller van SVOC'01, clubtopscorer met tien doelpunten, kopte de thuisploeg na negen minuten op voorsprong. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Houwen al koppend trefzeker was. "Het was een corner richting de eerste paal, ik stapte naar voren en kopte hem vrij in de lange hoek", analyseert Houwen zijn goal. "Dat gaat me inderdaad wel goed af."

Na de openingstreffer werden de gasten uit Venlo beter, al kreeg SVOC in de persoon van Koen Classens en wederom Danny Houwen nog wel twee mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Vlak voor rust boog Kwiek Venlo binnen een aantal minuten de achterstand om in een voorsprong.

'Het is typisch voor ons in dit seizoen'

"We begonnen sterk en hadden ze in de eerste helft eigenlijk goed in bedwang", blikt Houwen terug. "De tweede helft kwam het er niet meer uit. Vorige week was het duidelijker te merken dat Kwiek conditioneel minder was."

Rob Houwen, het broertje van Danny, tekende nog wel voor de gelijkmaker. Vorige week zondag speelde SVOC zoals gezegd ook al tegen Kwiek; toen scoorde de ploeg van trainer Jeroen Denissen vlak voor tijd nog tweemaal en profiteerde het daarmee van het feit dat niet alleen Ammi, maar ook diens ploeggenoten uitgeput waren.

Dit keer bleef Kwiek conditioneel echter overeind. Direct na de gelijkmaker werd de hoop van de thuisploeg aan flarden geschoten: 2-3. Even later werd het ook nog 2-4. "Dat is typisch voor ons in dit seizoen", foeterde Denissen na het duel. "We staan met 1-0 voor, er is geen vuiltje aan de lucht en binnen twee minuten leggen zij er twee in. We kwamen vervolgens terug tot 2-2, maar de eerste diepe bal valt er gewoon weer in. Dan sta je niet goed te dekken."

SVOC'01-Kwiek Venlo 2-4 (1-2). Doelpuntenmakers SVOC'01: Danny Houwen, Rob Houwen.

SVOC'01: Ellery; Kesten (72. Dinghs), Wismans, Voermans, Claessens (59. Peeters); Gommans, Classens, Peeters (46. Kleeven); Loonen, Danny Houwen, Rob Houwen.