Venrode Voices

Ruim veertig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballads. De repetitie is elke woensdag om 20.00 uur in zaal Thielen in Venray. Meer weten over het popkoor of een optreden boeken? Bezoek www.venrodevoices.nl of neem contact op met het secretariaat van het koor via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Gemengd koor Het Zonnelied

Op maandag 15 april generale repetitie om 19.30 uur in de Paterskerk. Zingen van de mis op zondag 21 april om 11.00 uur in de Paterskerk. Inzingen om 10.30 uur. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 06-18242600. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een van de repetities op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Op zaterdag 6 april heilige mis in de Paterskerk om 18.00 uur. Voor meer informatie: Hanny Craghs, telefoon (0478)582791.

Ars Musica

Groot vocaal ensemble Ars Musica is een gezelschap van enthousiaste zangers en zangeressen. Het zangrepertoire is heel divers van klassiek tot moderne zang. Het koor staat onder leiding van dirigent Jos Ardts. Ars Musica repeteert wekelijks in De Kemphaan op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur. Iedereen die van zingen houdt en graag deelneemt aan koorzang is van harte welkom. Kom gerust een kijkje nemen op een repetitieavond. Het volgende concert in samenwerking met koor Logeko (Overloon) en de AMC zengers (Horst) vindt plaats op zondag 19 mei om 11.00 uur in Schouwburg Venray. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Sylvia Hudales via telefoon (0478)568561.

Zangers van St. Frans

Repetitie voor alten en sopranen op vrijdag 5 april van 19.15 tot 20.00 uur, daarna komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur en gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Dinsdag 9 april om 19.00 uur repetitie voor alten en sopranen tot 20.00 uur. Hierna komen er nog een aantal mannen voor stemvorming. Zondag 14 april zingen in de Paterskerk. Zondag 28 april zingen bij de inwijding van deken Ed Smeets om 14.00 uur in de Grote Kerk. Jongens en meisjes die graag zingen zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. ALV is op woensdag 10 april vanaf 20.15 uur. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Koor Chrisko

Wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur. Zondag 7 april 11.00 uur vormselviering in de Paterskerk. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of neem contact op met Marly de Haart via telefoon 588176 of met Norma Ansinger via telefoon 585234.

Vocal Group Transparant

Repetitie op woensdag 10 april van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. In deze repetitie worden de laatste muzikale puntjes op de i gezet voor het jubileumconcert, dat volgende week zaterdag in de schouwburg gaat plaatsvinden. Kaarten zijn te koop via de website van Schouwburg Venray. Het koor is op zoek naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen mag een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Alzheimer Café Venray

Alzheimer Café Venray is weer open op maandag 8 april. Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's.

Het thema is De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Gastsprekers zijn Loes van de Beele en Yvonne Hoeben, WMO-consulentes gemeente Venray. Zij vertellen wat de gemeente Venray betekenen kan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het café vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

Computerclub

Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond in 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in Venray. Wie een probleem heeft met de computer of een vraag kan terecht bij de club. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetsenbord zijn aanwezig.

Wordt het probleem verholpen, dan wordt een bijdrage van € 15,- gevraagd. Daarmee is het lidmaatschap voor een half jaar voldaan. Een jaar lidmaatschap kost € 25,-. E-mail info@computerclubvenray.nl, www.computerclubvenray.nl.

ZijActief

ZijActief Oostrum houdt op dinsdag 16 april vanaf 20.00 uur een lezing over chocolade in D'n Oesterham in Oostrum.

Arend C. Top, gepassioneerd banketbakker, neemt de aanwezigen in zijn chocoladelezing mee naar de oorsprong van cacao; Midden-Amerika.

Hij vertelt over de ontwikkelingen in Nederland; de Zeeuwse cacao, de opkomst van de cacaofabrieken. En waarom chocolade gezond is en voor veel vrouwen een bron van blijheid en vreugde is.

Oud papier

DOS Venray haalt op maandag 8 april oud papier op in de wijk Landweert III. Om 9.00 uur wordt daarmee begonnen. Het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant gereed zetten.

Peelmuseum

Het Peelmuseum aan de Griendtsveenseweg 69 in America is op zondag 7 april geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Loop gratis binnen om even een kijkje te nemen. De vrijwilligers zijn aanwezig voor een praatje en het beantwoorden van vragen. De plaggenhut, de schaapskooi en de hut van rowwe hezen mogen deze middag worden bekeken.

De Locht

Op het terrein van openluchtmuseum De Locht in Melderslo is op basis van archeologische vondsten een kopie gebouwd van een middeleeuwse boerderij. De opening is op zondag 7 april om 13.50 uur door de burgemeester en de oudste inwoner van Melderslo, mevrouw Christiaens. Archeoloog Xaviervan Dijk geeft ter plekke vakkundige toelichting. Dit hele gebeuren speelt zich af in een middeleeuws sfeertje met muziek van de Keltische hobbits en een demonstratie land bewerken met een koe als trekdier.

Voorjaarsconcert

Fanfare St. Oda Merselo houdt samen met MMSK St. Petrus Banden op zondag 14 april een uitwisselingsconcert in zaal 't Anker aan het Grootdorp 73 in Merselo. Aanvang concert 11.00 uur.