'Prachtig pand weg voor blokkendoos'

VENRAY | Vier insprekers stonden woensdag voor de commissie Werken en Besturen om te betogen waarom nieuwbouw van de Aldi op de locatie van de Dr. Poelsschool wel of geen goed idee is: 'De Aldi trekt de bezoekersaantallen in het centrum omhoog' tot 'Aldi is een verwend kind dat zijn zin moet krijgen'.

Evert van Montfort van Aanjaagteam Venray en Henk van Os van Venray Centraal waren duidelijk. De Aldi moet bij de Hoenderstraat bij Jumbo komen. Faillissementen van grote ketens laten in Venray sporen na, zei Van Montfort. "Lege plekken in het centrum kunnen alleen worden als de bezoekersaantallen stijgen." Dat kan volgens Van Montfort als er een super als de Aldi in de buurt van het centrum komt. "Deze kans om de discounter daar te vestigen moet worden aangegrepen." Diametraal daartegenover stond de mening van Tineke Lamers (ze sprak ook namens de buurt), bewoner van de Hoenderstraat waar de Dr. Poelsschoel ten faveure van de Aldi moet worden gesloopt. "De koppeling met het centrum is lariekoek. Mensen komen naar de Aldi, laden de auto vol en gaan weer weg. Een prachtig pand als de Dr. Poelsschool verdwijnt voor een vestiging van een blokkendoos." Tevens vreest ze veel verkeersoverlast, toename van fijnstof en waardevermindering van woningen. "Moet dit nu zo? Heeft Venray dit nodig?"
Venraynaar Guido van Dijck, eigenaar van de Plus in Landweert die een tweede vestiging in Venray wil, stelt dat bij grote ondernemers de binding met Venray ontbreekt. "Wij hebben hart voor de samenleving." Hij riep de politiek op rekening te houden met de lokale ondernemers. Tevens nodigde hij de commissie uit voor een bezoek aan zijn super.