Gebouw de Borggraaf Venrays Museum. Foto: VM.
Gebouw de Borggraaf Venrays Museum. Foto: VM.

Vrijdag (video) 29 maart

13:30Expositie wedstrijd InBeeld Venray - InBeeld 2019, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg!Op 29 maart a.s. opening vindt de opening van een van de voorrondes plaats in het Venrays Museum. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. U bent van harte welkom in het Venrays Museum, mgr. Goumansplein 1 te Venray

9:00Kinderdebat - Op vrijdag 29 maart gaan leerlingen van 13 basisscholen uit de gemeente Venray in de raadzaal van het gemeentehuis met elkaar in debat. In teams van vijf krijgen de leerlingen onderwerpen waarover ze met elkaar in debat gaan. Omdat op 23 mei de verkiezingen van het Europees Parlement zijn en 29 maart de dag van de Brexit is, heeft de organisatie gekozen voor het onderwerp 'Europa'. Uiteindelijk wordt er één leerling als beste debater gekozen en wint één schoolteam een wisselbeker. Om 11.30 uur zijn de winnende school en de beste debater bekend. Het debat is ook live te volgen via https://venray.raadsinformatie.nl.

20:00Uitwisselingsconcert Leunen - Op vrijdag 29 maart verzorgen Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen- Heide en Muziekvereniging Ons Genoegen uit Oirlo een uitwisselingsconcert. Tevens neemt Harmonie St. Catharina afscheid van dirigente Karin Janssen. Het uitwisselingsconcert /afscheid vindt plaats in MFC De Baank te Leunen en start om 20:00 uur de entree is gratis.

20:15BOOM Like That - Met een jubileumconcert op vrijdag 29 maart in Schouwburg Venray viert de band BOOM Like That het vijfjarig bestaan. In die periode is de band uitgegroeid tot een professioneel muziekfenomeen dat successen viert in theaters en op festivals. "Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat we dit als Venrays bandje zouden kunnen bereiken. Daar ben ik heel trots op. Voor mij is echt een droom uitgekomen", zegt frontman en zanger Edgar Janssen (49). Aanvang: 20.15 uur.

Zaterdag
30 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

13:30Schone Maas Actie - IVN Geysteren-Venray doet op zaterdag 30 maart mee aan de Schone Maas Actie. Kom ook in actie tegen de plastic soep en meld je aan door een mail te sturen naar info@ivn-geysteren-venray.nl onder vermelding van naam, adres en tel.nummer. We starten om 13:30 uur bij restaurant De Kooy aan de Maas in Wanssum en we gaan door tot 16:30 uur.

10:00Excursie Vak O Venray - excursie naar vak O van de Algemene Begraafplaats Boschhuizen in Venray op zaterdag 30 maart 2019 om 10.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via lgog.venray@gmail.com

15:00Solisten- en Ensemblefestival Oostrum - Het Solisten- en Ensemblefestival 2019 wordt op zaterdag 30 en zondag 31 maart gehouden in gemeenschapshuis D'n Oesterham in Oostrum.
De organisatie is dit jaar in handen van muziekvereniging SMT uit Oostrum. Op zaterdag 30 maart vinden er tussen 15.00 en 21.30 uur optredens plaats van slagwerkers. Een dag later is het de beurt aan de blazers.

Zondag
31 maart

9:00Zwarte Markt Oostrum - Op zondag 31 maart organiseert Evenementenhal Venray in samenwerking met Organisatieburo Van Aerle weer een zwarte markt.
Deze markt telt ruim 500 kramen met koopwaar. Leuke dingen, gekke dingen, kostbare en handige spullen; zomaar of voor de heb. Het is er allemaal. Een compleet huis kan ermee worden ingericht. Openingstijden: 09.00 – 16.30 uur. Entreeprijs: volwassenen 4 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding) gratis. De parkeerplaats is voor de zwarte mark gratis toegankelijk.

12:00Koopzondag on Venray - Venray staat (koop)zondag 31 maart in het teken van de Trend Karavaan. Fashion, Food en Lifestyle vormen de basis van dit event. Aan de karavaan nemen zestien Venrayse centrumondernemers deel. Om 13.00 uur en om 15.00 uur zal de Trend Karavaan door het centrum trekken. Op drie pleinen vinden shows plaats, waarbij modellen van alle deelnemende winkels de laatste trends zullen showen. De karavaan start vanaf de Wilhelminastraat en trekt vervolgens naar het Henseniusplein. Daar vindt de eerste show plaats. Vervolgens trekt de karavaan verder naar het pleintje bij de Passage-De Bleek aan de Schoolstraat, waar de modellen weer een show presenteren. Daarna vervolgt de Trend Karavaan de route, voor de laatste show, naar de Grote Markt. Bij elke modeshow wordt het publiek door een Venrayse horecaonderneming op iets lekkers getrakteerd.

15:00Concert Romantische dansen en klanken Venray - SOHV speelt, o.l.v. Sander Vredenborg, Sinfonietta voor 10 blazers van Raff. Hierin een hoofdrol voor eerste en tweede fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Dan de ouverture van Nabucco van Verdi. Vervolgens danst de groep klassiek ballet van Danshuis Venray op de balletmuziek Rosamunde van Schubert, begeleid door SOHV (choreografie van Myrna van Rens). Symfonie nr. 1 van Gounod vormt het slot van dit concert met 19e-eeuwse romantische muziek.

15:00Lenteconcert Kamerkoor Suydt - Kamerkoor Suydt geeft op 31 maart vanaf 15.00 uur in de Mariakapel in Holthees een lenteconcert.
Het klassieke repertoire is veelzijdig. Zo is het koor op dit moment bezig met Taaveti Laul nr. 22 van Cyrillus Kreek, Ubi Caritas van Ola Gjeilo. Maar ook nummers als Ave Regina Coelorum van Lassus, Weep o mine eyes van John Bennet en Ave Verum Corpus van William Byrd worden regelmatig gezongen. Koor en dirigent zijn altijd op zoek naar perfectie in samenzang en muzikaliteit, en niet onbelangrijk: het vertellen van het verhaal. Het concert is een samenwerking met Tussenkoor uit Nijmegen. De kaartverkoop is aan de deur en de entree bedraagt 6 euro p.p.. Adres: Kapelstraat 1 Holthees.

15:00Bands in 't Stekske Venray - In wijkcentrum 't Stekske in Landweert wordt op zondag 31 maart vanaf 15.00 uur voor de eerste keer Bands op zondagmiddag gehouden. De band Fake Grass (foto) is de eerst optredende. Fake Grass verwijst naar de oefenspeelplaats. Zes oudere jongeren uit Rijkevoort en Boxmeer brengen dampende, maar vooral met een eigen sausje overgoten covers. De band speelt funk, rock en soul. De volgende band is After Dark. After Dark bestaat uit een vijftal oude rockers uit Venray e.o. en is ontstaan vanuit diverse muzikale hoeken. Ze houden zich jong door het spelen van classic rock en bluescovers. De entree is gratis.

15:30Theehuisconcert, Venray - In het Theehuis van het Odapark speelt het trio Gwyneth Wentink werken van Debussy, Ravel, en Fauré. Gwynth wentink, harp Martina Forni, altviool Marten Root, fluit

15:30Concert door Trio Gwyneth Wentink Venray - Debussy op historische instrumenten? Ook Debussy zou men inmiddels 'oude muziek' kunnen noemen. Van de instrumenten die op dit concert gebruikt worden, is de harp gebouwd door de firma Erard in Parijs. De fluit is een Louis Lot, de 19e eeuwse Stradivarius onder de fluitenbouwers en de altviool is bespannen met darmsnaren. U hoort de "Sonate pour Flûte Alto et Harp" uit 1915. Voorafgaand hieraan komt de Franse Romantiek aan bod.

Dinsdag
2 april

9:30Walk&Talk - Stemcoach Ursula van Oudenhoven vertelt op dinsdag 2 april tijdens de Walk&Talk in Bibliotheek Venray hoe juist stemgebruik en juiste lichaamshouding zijn in te zetten bij sollicitatiegesprekken.
Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. De bijeenkomsten vinden elke maand plaats in de Bibliotheek Venray en Horst. Werkzoekenden kunnen ervaringen uitwisselen. Er zijn wisselende onderwerpen en gastsprekers. Geïnteresseerden zijn welkom van 9.30 tot 11.30 uur.

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We laten de klanken vrij stromen en van daaruit ontstaat de mooiste muziek. De ene keer ingetogen en verstild, dan weer feestelijk en uitbundig. Telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Doe eens vrijblijvend mee! Kijk voor alle info op www.koorvanditmoment.nl.

Woensdag
3 april

Donderdag
4 april

13:30Dansmatinee Venray - Dansmatinee met DJ Petra. Kom en laat de voetjes van de vloer gaan tijdens deze gezellige dansmiddag.

Vrijdag
5 april

18:00Toepen voor het goede doel - Kiwanisclub Schieëpersland houdt dit jaar voor de achtste keer het Groot Venrays Toeptoernooi. Op vrijdag 5 april wordt in diverse Venrayse horecagelegenheden weer gestreden om de Piet van Benschop Wisseltroffee.
De serviceclub verbindt jaarlijks aan het toeptoernooi enkele goede doelen. Dit jaar zijn dat Klimmen voor Kika, Project Bolderkar, SV Venray en Spettervallei. Afgelopen jaar deden maar liefst 150 toepers mee aan het toernooi. Een daverend succes. Het toernooi wordt gespeeld in diverse horecagelegenheden in Venray. Deelnemers zijn Hulsman, 't Zusje, De Klokkenluider, De Artist, Gastrobar Tof, De Uitmarkt, Goesing, De Stad en Het Moment. Deelnemers spelen drie voorrondes op verschillende locaties waarna de finale wordt gespeeld. Deelname kost 20,00 euro per persoon. Studenten krijgen 10,00 euro korting. Ook is er een aparte competitie voor teams. Dit kunnen vriendenclubs zijn of bedrijventeams. Inschrijven kan via www.kiwanis.nl/schieeperslandvenray.

Zaterdag
6 april

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Zondag
7 april

10:30Oldtimer Bromfietsrit O.V.C. De Vlotter Venray - Al een aantal jaren een begrip in de regio, de oldtimer bromfietsritten vanuit Overloon! Van april tot en met oktober maken we op iedere eerste zondag van de maand een mooie toerrit door de omgeving. Kijk op de website voor alle informatie www.de-vlotter.nl. Hier vindt u ook de huisregels. Losse rit 3,00 euro, seizoendeelname 12,00 euro.

Dinsdag
9 april

19:30Inspiratieavond 'Chronische Klachten' Overloon - Door Karin Derks en Hans Poiesz Thema: De Diagnose - als chronische klachten een belangrijke plek in je leven innemen! Verdere thema-avonden: * Ziekte of technisch mankement? (7 mei 2019) * Rol van de omgeving en eigen invloed (4 juni 2019) * Prognose en toekomst (18 juni 2019) Deelname bedraagt € 25,00 per avond. Meer informatie en aanmelden www.pureinspiratie.nl info@pureinspiratie.nl.

Vrijdag
12 april

13:00Keizersveld Open - Op 12 april wordt voor de 19e keer in successie het Keizersveld Open Golftoernooi gespeeld op De Golfhorst.
Dit business to business golftoernooi kan worden gezien als het toernooi aan het begin van het golfseizoen waar golfminnende ondernemers de kans krijgen om hun handicap te verbeteren en hun netwerk te laten groeien. Op basis van een inschrijfgeld van euro 80 kan men zich als ondernemer met een golfhandicap inschrijven bij een van de organisatoren.

Voor het inschrijfgeld krijgt men een startbewijs (zoals gemeld, 12 april, 13.00 uur), een hapje en drankje in de baan en sluit men af met een geheel verzorgde barbecue.

BOOM Like That. Foto:  Angelique Lemmens Photography.
Ballet door Danshuis Venray. Foto: Jan Schellekens.
Oldtimer Bromfietsrit. Foto: Mariël vd Munckhof.
De actie Schone Maas vindt zaterdag 30 maart plaats.