Afbeelding
Foto:

Ingezonden


Arbeidsmigranten niet noodzakelijk

Venray | Als ik lees dat arbeidsmigranten noodzakelijk zijn en dat dit wordt geschreven door een belanghebbende, in dit geval Van Gool van Otto, dan is waakzaamheid geboden. Verkeerde cijfers ook wel nepnieuws genoemd zijn bijna altijd ten gunste van de presentator. Er kan met grote zekerheid gesteld worden dat de korte termijn winst van arbeidsmigratie gaat naar de arbeidsbemiddelaar en zijn afnemers en de negatieve gevolgen op langere termijn zijn voor de maatschappij hier en het land van afkomst.

Goedkope arbeid inhuren leidt tot ongewenste lagere salarissen en vertraagd de innovatie. Ook leidt dit tot een oneerlijke arbeid concurrentie. Alles wat kan moet niet persé worden nagestreefd. Er is ook nog zoiets als maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Als ik verder lees over 'meer mensen om de vergrijzing op te vangen' dan val ik bijna van mijn stoel. Ook die nieuwe mensen worden oud en telkens vervangen door nog meer en nieuwe mensen is absurd. Zelfs een kind weet dat eeuwige groei onmogelijk is. Groei is niet de oplossing maar is het probleem. Nederland is al zwaar overbevolkt en nog meer mensen is ongewenst. Het landschap staat nu al vol met blokkendozen en staat al stijf van de intensieve landbouw en veeteelt. Genoeg is genoeg.

Sjef Wester, Venray