Afbeelding
Foto:

Kasteeltuinen Arcen weer open

ARCEN | Zaterdag 6 april zwaaien de poorten van het 17e-eeuwse poortgebouw van Kasteel Arcen weer open voor een seizoen vol groenbeleving en cultuurhistorie in Kasteeltuinen Arcen.

Dit jaar biedt het park volop groenbeleving door alle seizoenen heen en een keur aan activiteiten en evenementen voor een zinvol dagje uit. Naast de bekende bloemspektakels zoals het Rozenfestijn, en de grote publiekstrekkers als de Holland Koi Show en Elfia zijn er dit jaar ook nieuwe activiteiten. In september organiseert het park een nieuwe grootschalige bloemenshow: Bloemig! Daarnaast worden ook intiemere activiteiten georganiseerd zoals Yogamiddagen en een bijzonder programma waarmee we eenzaamheid onder senioren proberen te ondervangen. Het internationale Lichtkunstfestival Enchanted Gardens keert ook weer terug in Arcen als uitsmijter van het aankomende seizoen.

De eerste weken staan in het teken van de lente. De voorjaarsbloeiers staan centraal. Tienduizenden bloembollen en stinzenplanten komen tot bloei en samen met de ruim 40.000 violen zorgen ze vanaf 6 april voor volop kleur. De beste narcissenkwekers van ons land staan garant voor de Narcissenparade in het Kasteel. Elke week worden tientallen soorten opgehaald in het land en door het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen verwerkt tot bijzondere boeketten. Tijdens de paasdagen komt de historie van Landgoed Arcen weer tot leven tijdens het Ridderspektakel. Dit evenement staat traditiegetrouw in het teken van wapengekletter en galopperende paarden. Rondom het kasteel en op het toernooiveld vinden er veldslagen, riddersteekspelen en wapendemonstraties plaats.

Ook na de openingsweken vinden er volop evenementen en activiteiten plaats. Meer dan 20 extra evenementen vullen de agenda van dit jaar. Nieuw dit jaar is een grote florale show; Bloemig! Een inspiratie-evenement voor de vele hobby bloemschikkers die ons land rijk is. Ook een vaderdagactiviteit met Barbieren, rock-'n-roll, proeverijen en haka-workshops is nieuw in het programma. Kasteeltuinen Arcen start donderdag 11 april 2019 met de donderdag doe-dagen. Iedere donderdag vinden er activiteiten plaats; verschillende workshops (thematisch) bloemschikken, yogalessen in de Casa Verde en wandelingen met tuintips onder de noemer 'Flower Power Walks'. Verder is er elke maand een ontmoetingsmiddag om de eenzaamheid onder senioren tegen te gaan.

Vanaf zaterdag 6 april is het park weer dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 geopend voor het publiek. Het seizoen loopt door tot en met zondag 3 november 2019.

Foto: Kasteeltuinen Arcen.