Afbeelding
Foto:

Drie generaties cafetaria Thielen

Venray | Cafetaria Thielen aan het Kennedyplein bestaat 70 jaar. Chris en Pia Janssen vormen de derde generatie van dit familiebedrijf terwijl Mariet, de moeder van Pia, ook nog bijna dagelijks haar steentje bijdraagt.

Cafetaria Thielen karakteriseert zich het beste als drie generaties ondernemers, maar ook drie generaties gasten. In 1949 kreeg oma Thielen-Hendriks de vergunning om een patates-fritesbedrijf te starten. Dit was destijds een nieuw fenomeen, dat nu niet meer weg te denken is.

Cafetaria Thielen is een bijzonder bedrijf. Niet alleen omdat het een familiebedrijf is dat nu 70 jaar bestaat. maar ook omdat de cafetaria, alsmede het café en de zaal, een sociaal trefpunt is. Niet alleen voor de wijkbewoners, maar klanten komen ook van verder weg. Klanten uit de hele regio komen speciaal voor de producten uit de eigen keuken. Die producten, zoals het zuurvlees, poulet en koude schotel, zijn eigen recepten van Mariet.

Mariet en haar man Sraar namen het bedrijf in 1974 over waarna dochter Pia met haar man Chris vanaf 1992 de scepter zwaaien in de Venrayse cafetaria. Met name Chris en een hecht team van medewerkers zijn het gezicht van de cafetaria terwijl Pia meer op de achtergrond alles regelt. De wijze waarop Chris en Pia met hun klanten omgaan, mag bijzonder genoemd worden. "Er is altijd tijd voor een praatje met de klanten", legt Chris uit. "De meesten ken ik inmiddels heel goed. Bovendien zijn er genoeg klanten die willen weten of er nog wat nieuws te melden valt. Soms voel ik me een wandelende Peel en Maas", aldus Chris. "Dat is ook wat mensen vaak zoeken als ze bij ons komen. Een stukje sociaal contact. We luisteren oprecht naar hun verhalen. Bij ons krijgen ze de aandacht daarvoor, of het nu druk is of niet." Dat maakt het zo apart. Cafetaria Thielen is wat dat betreft meer dan alleen een frietje bakken.

"Qua assortiment blijven we de traditionele cafetaria trouw", zegt Pia. "Introduceren regelmatig nieuwe snacks, al blijven de frikandel en kroket wel favoriet. Maar ook onze maaltijden vinden gretig aftrek."

Naast de cafetaria worden ook de zaal en het café als verlengstuk om te zitten gebruikt. "Het café wordt gerund door Jos, de broer van Pia. Op woensdag en zondag komen veel vaste gasten voor een drankje of om een kaartje te leggen. Daarnaast worden er regelmatig vergaderingen en feestjes gehouden." De feestweek van het cafetariajubileum is inmiddels gestart. "Bent u benieuwd naar de acties, dan bent u van harte welkom!", besluit Chris.

Foto: Mediahuis Venray