Halfvastenoptocht met optreden Bjorn en Mieke


Afferden | De twaalfde halfvastenoptocht trekt op zaterdag 30 maart door de straten van Afferden. Om precies 14.00 uur geven prins Bart en prinses Ilse van de Peijas het startsein.

Vorig jaar organiseerde de commissie voor de elfde keer de optocht, een mijlpaal. Dit werd een jubileumeditie om nooit te vergeten, een stimulans om ook dit jaar weer een nieuwe editie neer te zetten. De organisatie is maanden bezig geweest met alles in gang te zetten en alles gedurende de dag op rolletjes te laten lopen. Dit gaat verder dan alleen de wagens in de stoet mee te laten trekken. Denk aan het benaderen van sponsoren, overleg met samenwerkingspartners, het werven van vrijwilligers, vergunningen en ga zo maar door.

Vorig jaar heeft L1 de optocht live uitgezonden. Dit bleek een succes want ook dit jaar is de optocht te zien op de Limburgse tv-zender. Bas van der Zwaan, bekend van het programma Óngerwaeg, gaat samen met Mat Custers en André Erren live verslag doen van de optocht. De uitzending is 's middags te zien op L1, in de avond wordt het nog een keer herhaald.

Met deelnemers uit 27 verschillende dorpen en drie provincies wordt het weer een groots spektakel. Zo'n 1700 halfvastenvierders gaan de straten kleuren met de mooiste creaties. Naast grote praalwagens verwelkomen ze ook loopgroepen en prinsenwagens uit de regio.

's Avonds wordt het feest voortgezet in de grote feestarena aan de Rijksweg. Vele artiesten beklimmen het podium, onder wie het Venrayse duo Björn en Mieke, Wir sind spitze en zanger Kafke. Tevens wordt bekendgemaakt welke startnummers in de prijzen zijn gevallen.