Afbeelding

Vogel- en bloemrijke akkers

Venray | Innovatief Platteland houdt met de Plattelandscoöperatie een grootse inzaaiactie.

In Venray is steeds meer aandacht voor de bij- en biodiversiteit. De pr rond de bijenoase bij de Peelspeurders was een vliegwiel om hier vervolg aan te geven. Wethouder Carla Brugman was enthousiast en geeft er graag een vervolg aan. Agrariërs en andere eigenaren kunnen op een laagdrempelige wijze een bijzondere bijdrage leveren aan een mooi landschap en biodiversiteit.

In samenwerking met de gemeente Venray wordt er bloemrijk zaad beschikbaar gesteld aan agrariërs, particulieren of buurtorganisaties, dit verkrijgen voor een kleine eigen bijdrage. Waarom inzaaien met bloemrijke kruiden? Voor de burger/bezoeker levert dit een kleurrijk en recreatief aantrekkelijk landschap op.

Het initiatief is tegelijk van essentieel belang in de bevordering van de biodiversiteit in het buitengebied. Bloemrijke planten uit de streek (FAB) herstellen mede de natuurlijke omgeving (natuurlijke vijanden) en bieden vele insecten en vogels leefmogelijkheden.

De bloem- en vogelrijke kruidenmengsels bestaan onder andere uit cosmea, phacelia, meisjesogen, klaproos, boekweit en nog eens twaalf soorten.

De mengsels zijn niet woekerend, dus bevatten geen ruigtekruiden. Wie bloemrijke kruiden wil krijgen, kan tot uiterlijk 10 april het ingevulde aanmeldingsformulier sturen naar email info@plattelandscooperatie.nl.

Het aanmeldingsformulier is te vinden op de website www.plattelandscooperatie.nl.