Vijftienklapper hockeysters

Liempde-Venray 0-15 (0-7).

Liempde | In de vierde klasse trakteerden de hockeysters van Venray hekkensluiter Liempde op eigen veld op een monsterscore. Na een 0-7 ruststand stokte de teller uiteindelijk op 0-15.

Met het oog op de tweede plaats in de rangschikking had Venray vooraf slechts een opdracht tegen de nummer laatst. Zoveel mogelijk scoren en daarmee het doelsaldo opvijzelen om in de buurt te komen van naaste concurrent DVS.

Vanaf het eerste fluitsignaal zetten de gasten hoog druk. Die tactiek werd al na drie minuten beloond met de openingstreffer, niet veel later gevolgd door de 0-2. Zes treffers in het eerste bedrijf werden gescoord uit strafcorners, waarbij twee backhand-goals van Joni van Alst juweeltjes waren. Gemakkelijk combinerend en scoren liep Venray voor rust uit naar een 0-7 voorsprong.

In de tweede helft werd Liempde helemaal naar de slachtbank geleid. Venray bleef jagen op meer doelpunten en scoorde er lustig op los. Zo namen Stella Wientjes en Jans Manders twee treffers voor hun rekening en Franka van Beek (fraaie tip-in) en Lon van Alst deden eveneens een duit het het rijkgevulde zakje. Met een vijftienklapper aan Venrayse zijde bleef de arme thuisploeg niets bespaard.

Venray speelde woensdagavond (gisteren) een inhaalduel in en tegen Deurne. De uitslag van dit duel kon niet meer worden meegenomen. Op zondag 31 maart speelt Venray thuis tegen Heesch. Het duel op sportpark De Wieën begint om 12.45 uur.