Hockeyers Venray blijven winnen


Son-Venray 0-8 (0-4). Doelpunten Venray: Martijn Vennekens (3x), Guido Pop, Max Looman, Onno Sevenheck, Roy de Rijk en Koen Arentsen.

Son | De hockeyers van Venray stevenen af op het kampioenschap in de tweede klasse. Afgelopen zondag werd Son aan de zegekar gebonden: 0-8. Martijn Vennekens was met drie treffers de grote man.

Eerder dit seizoen won thuis al met recordcijfers van Son (13-1) en ook nu had de thuisploeg geen schijn van kans. De gasten kwamen al snel op voorsprong door een treffer van Onno Sevenheck. Guido Pop verdubbelde de score door na een snelle counter een combinatie met Max Looman doeltreffend van dichtbij af te ronden. Het verzet bij Son was gebroken en nog voor rust maakten Koen Arentsen en Max Looman met ieder een doelpunt een einde aan alle illusies bij de thuisploeg. De 0-4 was tevens de ruststand. Ook na de pauze bleven de gasten onder aanvoering van Guido Pop controlerend spelen en wist via een aantal snelle aanvallen de keeper van Son een drukke middag te bezorgen. Martijn Vennekens wist door goed positiespel drie snelle doelpunten te maken, zijn eerste hattrick in het shirt van de Venrayse hockeyheren. Roy de Rijk bepaalde na een knullige fout in de verdediging van Son de eindstand op 0-8. Ongeslagen en met 38 punten uit veertien duels staat Venray nu twaalf punten voor op nummer twee Boxmeer.

Op zondag 31 maart speelt Venray thuis tegen HOCO, aanvang 14.45 uur.