Belangrijke zege Jumpers'76

Gennep Cougars-Jumpers'76 56-66 (32-31). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (19 punten), Wouter Oosterbeek (13) en Jorik Wulterkens (11).

Gennep | In de strijd tegen degradatie behaalden de basketballers van Jumpers'76 een belangrijke zege in de uitwedstrijd tegen Gennep Cougars: 56-66. Vanaf de eerste minuut ontspon zich een spannende wedstrijd. Jumpers'76 begon met een zoneverdediging en Gennep Cougars had in het begin veel moeite om hier door heen te komen. Het probleem bij Jumpers lag in deze fase dan ook bij de aanval, Jumpers was te slordig en speelde de aanvallen niet goed uit. De thuisploeg kon zo bijblijvend en via 8-8 het eerste kwart winnend afsluiten: 20-13. Via twee scores van Steffan Claessens kwam Jumpers'76 in het tweede kwart terug tot 20-19. Via scores van Denny Janssen en Maarten Steffers pakten de gasten zelfs de leiding. Het slotakkoord was voor de ploeg uit Gennep die met een kleine voorsprong ging rusten: 32-31. Na de pauze liep de thuisploeg zelfs uit naar 41-34. De gasten gingen vervolgens fysiek de strijd aan, een strijdwijze waarmee Gennep Cougars de grootste moeite had. Mede door zes punten van Jorik Wulterkens en Dirk Laurense was eindstand na het derde kwart gelijk: 47-47. In het slotkwart begon Jumpers'76 met het volste vertrouwen. Maarten Steffers, die een sterke wedstrijd speelde, zorgde dat de gasten in de beginfase in het spoor bleven: 54-54. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer en door drie scores van Dirk Laurense en één driepunter van Wouter Oosterbeek pakte Jumpers'76 een voorsprong van negen punten (54-63). Aan het einde van de rit bedroeg het verschil uiteindelijk tien punten en namen de Venrayse basketballers twee belangrijke punten mee naar huis. Jumpers'76 speelt op zaterdag 30 maart thuis tegen BV Schijndel dat twee plekken hoger staat in de rangschikking. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.30 uur.