Afbeelding

Ereplaatsen motorcrossers

Venray | Waren de regionale quadrijders al toe aan hun derde wedstrijd van het jaar, voor de solorijders begon het afgelopen weekend dan eindelijk het nieuwe motorcrossseizoen.

In de damesklasse (MON) zag het podium er regionaal gekleurd uit. Britt Jans-Beken (Wanssum) behaalde in deze klasse in beide manches de zege. De tweede plaats in deze klasse was voor Amber Simons (Well). Kimberly van der Aa (Leunen) won de eerste manche in de klasse MX 2 junioren. In de tweede manche maakte zij helaas een fout en daardoor moest zij tevreden zijn met de tweede plaats. Hiermee werd zij ook tweede in het dagklassement. Bij de MX 2 jeugd (MON) was er een podiumplaats voor Nick van Loon (Meerlo). Met een derde en vierde plaats in de manches mocht hij als derde plaatsnemen op het erepodium. Hij wist hiermee Joey van der Zanden (Wanssum) voor te blijven die als vierde de dag afsloot. Tijdens het ONK Quads Masters moest Joe Maessen (Ysselsteyn) het opnieuw afleggen ten opzichte van Mike van Grinsven (Heesch). Maessen behaalde twee keer de tweede plaats. Johan Gommans (Oirlo) en Job Smits (Ysselsteyn) eindigden op de zesde en zevende plaats in deze klasse.

Uitslagen

Mill (KNMV): NK 50cc Jr. MX challenge. 11. Stan Pijpers (Wanssum). ONK 125cc: 25. Kevin Simons (Well). 41. Joey van der Zanden (Wanssum)

Zijtaart (MON): MX 2 jeugd: 3. Nick van Loon (Meerlo). 4. Joey van der Zanden (Wanssum)

85cc grote wielen: 12. Sidney van der Aa (Leunen)

65cc en 85cc beginners: 9. Kieran Pijpers (Swolgen)

MX open inters: 15. Bart Pijpers (Wanssum)

Quads standaard: 7. Sem Pelzer (Venray)

MX open senioren: 23. Koen Pijpers (Wanssum)

MX 2 junioren: 2. Kimberly van der Aa (Leunen). 8. Dave Thielen (Veulen). 11. Luuk Penninx (Overloon)

Dames: 1. Britt Jans-Beken (Wanssum). 2. Amber Simons (Well)

MX open junioren: 14. Marc van Dijck (Venray)

Vrije klasse: 9. Kimberly van der Aa (Leunen)

Natte zuiger: 32. Gemma Lindner (Wanssum)

ONK 85cc grote wielen: 56. Sidney van der Aa (Leunen)

Varsseveld (KNMV): ONK Quads Masters (KNMV): 2. Joe Maessen (Ysselsteyn). 5. Johan Gommans (Oirlo). 6. Job Smits (Ysselsteyn). 23. Wout Smits (Ysselsteyn)

NK quads: 19. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Berghem DMX (KNMV): 125cc groep B: 27. Niels Huibers (Groeningen)

Foto: Nick van Loon.
Foto: Maycel de Bruijn.