Afbeelding
Foto:

Ondernemer Louis Manders overleden


Venray | Vorige week vrijdag heeft de herdenkingsdienst van Louis Manders plaatsgevonden. Twee jaar geleden werd Louis ziek en hij is daar uiteindelijk niet meer van genezen.

Louis Manders werd 66 jaar geleden geboren in Leunen. In 1985 heeft hij Manders Automation gestart. Eerst vanuit huis aan de Laagriebroekseweg en snel daarna vanuit een vestiging aan de Smakterweg in Venray. Manders Automation is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van speciaal machines.

Hij had als een van de eerste ondernemers in de gaten dat je klanten wereldwijd moet volgen en machines en service moet bieden, daar waar de klant dit vraagt. In de 35 jaar dat Manders Industries bestaat heeft Louis vestigingen geopend of deelnemingen genomen in Amerika, Roemeniƫ, India en Belgiƫ.

In Venray zijn Manders Automation en PMA Manufacturing nog steeds zeer actief en in Kronenberg het bedrijf Montair. In Noord Limburg zijn er direct ruim 200 mensen bij de Manders bedrijven betrokken.

Louis Manders was een totale selfmade man die vanuit het niets al deze zaken wereldwijd heeft opgebouwd. In Venray een bekende ondernemer, maar voor velen zal het onbekend zijn dat hij wereldwijd zo actief was en vestigingen heeft opgebouwd. Met het overlijden van Louis Manders verliest Venray een echte ondernemer.